Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na nič netušiacich ľudí číhala v Prešove smrť: FOTO Odborník tvrdí, stačilo zapnúť svetlo a...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Pavol Machovič)

PREŠOV – V sobotu (3. novembra) popoludní bola hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov- Sever vyslaná na preverenie oznámenia, že na ulici Prostejovskej v Prešove uniká plyn. Túto udalosť na políciu oznámil samotný správca bytového domu.

Po príchode na miesto bolo cítiť značný zápach plynu, plyn unikal z bytu na 4. poschodí. Hliadka už cestou k bytu otvárala všetky okná, aby došlo k zriedeniu plynu so vzduchom, a tým k zníženiu možnej explózie.

Pracovník plynární, ktorý už bol na mieste, zavrel hlavný prívod plynu a konštatoval, že v byte je tak veľa plynu, že už pri zapnutí svetla môže dôjsť k explózii. Členovia hliadky teda neváhali a v zmysle zákona o Policajnom zbore otvoril byt. Vstúpili doň a ihneď otvorili všetky okná.

Na nič netušiacich ľudí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Bolo zistené, že  na plynovej varnej doske bol otvorený regulátor otvorenia plynu, no na varnej doske nebolo žiadne teleso, ktoré by odoberalo teplo. Vyrozumení boli všetci prítomní obyvatelia domu. Majiteľka (68) bytu v tej dobe nebola doma. V čase tohto ohrozenia bolo v obytnom dome 25 osôb. Týmto nedbalým konaním boli všetky prítomné osoby vystavené nebezpečenstvu smrti, alebo ťažkej ujmy na zdraví, taktiež mohlo dôjsť ku škode na majetku, a to veľkého rozsahu (prípadným výbuchom uniknutého zemného plynu). Poverený príslušník v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na jeden rok.

Viac o téme: PlynúnikPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu