Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spolujazdec Karcsi (†22) mohol ešte žiť, osudná chyba kamaráta: V telefóne sa už nik neozval...

Pri nehode vyhasol život mladého muža. Zobraziť galériu (4)
Pri nehode vyhasol život mladého muža. (Zdroj: Facebook/Polícia, P.K.)

BUZICA - V deň Pamiatky zosnulých došlo pri obci Buzica k smrteľnej nehode. Zahynul pri nej 22-ročný mladík, ktorý sedel na sedadle spolujazdca. Ako uviedla polícia, po silnom náraze nemal šancu prežiť. Tragédia je o to smutnejšia, že k nej vôbec nemuselo dôjsť. Pod nešťastie sa mal znova podpísať alkohol...

Pravdepodobne nedostatočná opatrnosť, neadekvátna reakcia na zhoršené poveternostné podmienky, či obyčajná frajerina. Takto zhodnotila polícia nehodu, ktorá mala, žiaľ, tragické následky.

Dopravná nehoda pri obci
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Náraz do stromu, v ktorom ostalo auto zakliesnené, bol taký silný, že spolujazdec nemal šancu prežiť. Vodič utrpel ľahké zranenia. O kamaráta prišiel možno aj "vďaka "alkoholu, ktorý mu bol nameraný v dychu," dodali zástupcovia zákona. Všetko teda nasvedčuje tomu, že nebyť osudnej chyby, mohol mladý muž ešte žiť.

Prokop mal len 22
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/P.K. )

Zo Škody Octavie zostal po náraze len vrak. Na sociálnej sieti sa už objavili rozhorčené reakcie ľudí, ktorí upozorňujú na obrovskú nezodpovednosť vodiča. Rovnako pribúdajú aj slová smerujúce k rodine, ktorá prišla o svojho milovaného. "Tak som sa chcel dovolať na ten mobil," znel smutný odkaz, ktorý niekto zverejnil na sociálnej sieti odťahovej služby. V telefóne sa však už nik neozval.

Polícia informovala, že k nehode došlo pravdepodobne tak, že 24-ročný vodič z okresu Košice-okolie po prejdení pravotočivej zákruty nezvládol riadenie na mokrej vozovke. "V šmyku prešiel s vozidlom do protismeru a pokračoval ďalej, až narazil do stromu mimo vozovky, v ktorom vozidlo ostalo zakliesnené," upresnila policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Vodič nafúkal 0,92 promile. Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestná doprava. "V súvislosti s touto dopravnou nehodou polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina tejto dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaSmrťBuzica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu