Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vysoké tresty pre drogových dílerov z Tornale: Podieľali sa na výrobe a distribúcii pervitínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: KR PZ Trenčín)

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil nepodmienečné tresty odňatia slobody, ktoré dostali za obzvlášť závažný drogový zločin 52-ročný Peter Bódi a jeho 42-ročný kamarát Norbert Molnár z Tornale. Obaja sa podieľali na výrobe a distribúcii pervitínu v Tornali a blízkom okolí v rokoch 2013 až 2015.

Pritom Bódiho už v roku 2005 odsúdili za rovnaký trestný čin. Bódi sa nepoučil a od neznámych osôb, predovšetkým z Maďarska, kupoval prekurzor efedrin, z ktorého následne pervitín vyrábal. Obaja potom drogu predávali svojej klientele. Drogové aktivity Bódiho a Molnára Národná kriminálna agentúra odhalila za pomoci nasadeného agenta.

Bódi i Molnár drogový zločin popreli, ich kamarát Peter Ambrúž vinu na súde priznal. Dostal podmienečný trest, voči ktorému sa neodvolal. Bódi v odvolaní tvrdil, že nasadenie agenta nebolo v súlade so zákonom. Molnár zase vyhlásil, že od Bódiho nekupoval a ďalej nepredával drogy, ale akési prášky. Okresný súd však podľa odvolacieho senátu vykonal rozsiahle dokazovanie, ktoré vinu Bódiho a Molnára jednoznačne preukázali. Molnár sa ešte domáhal zníženia trestu tvrdením, že sa nemá kto starať o dve malé deti a manželku. Predseda senátu ho upozornil, že na rodinu mal myslieť, keď trestnú činnosť páchal.

Doteraz bol Bódi sedemkrát súdne trestaný, Molnár dva razy. Pred rokom ho aj s Molnárom odsúdili tiež za drogový zločin. Bódi dostal desať rokov, ktoré si aktuálne odpykáva. Kamarát Molnár dostal podmienku, ale je vo väzbe.

Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné. Predseda senátu hneď nariadil výkon trestu. Bódi si osemnásť rokov odpyká v ústave s najprísnejším stupňom stráženia, Molnár svojich desať rokov strávi vo väzení so stredným stupňom stráženia. Po vykonaní trestu sa delikventi musia podrobiť ochrannému dohľadu.

Viac o téme: TornaľaKrajský súd v Banskej BystriciDrogový díleriPeter BódiNorbert Molnár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu