Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Smrtiaci autobus z Košíc: Ženu (42) pri výskoku vozidlo zachytilo, podané trestné oznámenie

Autobus pritlačil o zábradlie 42-ročnú ženu, ktorá leží s vážnymi zraneniami v jednej z košických nemocníc Zobraziť galériu (3)
Autobus pritlačil o zábradlie 42-ročnú ženu, ktorá leží s vážnymi zraneniami v jednej z košických nemocníc (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE – Samovoľným pohnutím sa autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach a následným zakliesnením 42-ročnej ženy sa zaoberá polícia. Tá podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom všeobecného ohrozenia. Ide o včerajší prípad, kedy sa autobus nekontrolovateľne začal rútiť z kopca.

K pohybu autobusu došlo v čase, keď bol vodič v jeho zadnej časti a odstraňoval zatiaľ nezistenú chybu. Po tom, ako sa autobus zo zastávky pohol, cestujúci z neho začali vyskakovať. Ako informovala, k udalosti došlo v piatok (13. 9.) okolo 18.00 h na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, a to smere zo zastávky Kalinovská k ulici Hlinkovej.

FOTO Smrtiaci autobus z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Žena sa chcela zachrániť, no autobus ju zachytil

„Počas toho, ako sa z autobusu pokúšala vyskočiť aj poškodená žena, ju autobus doposiaľ neznámym spôsobom zachytil. Následne autobus narazil do kovového zábradlia nachádzajúceho sa za zastávkou Kalinovská, po náraze zostal stáť,“ spresnila s tým, že žena zostala zakliesnená medzi kovovým zábradlím, stĺpom verejného osvetlenia a podvozkom autobusu. Vyslobodzovali ju hasiči, čo potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

FOTO Smrtiaci autobus z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Príčinu budú vyšetrovať

Ivanová tiež uviedla, že podľa predbežného vyjadrenia lekárov žena utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. Dodala, že nedbanlivostným konaním bolo spôsobené všeobecné nebezpečenstvo tým, že bol ohrozený život a zdravie cestujúcich. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú podľa jej slov predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Petrušová uviedla, že išlo o autobusovú linku č. 72. „Pokiaľ nebudú známe výsledky vyšetrovania, nebudeme sa k tejto udalosti bližšie vyjadrovať,“ uzavrela.

Viac o téme: AutobusVyšetrovaniePolícia KošiceMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu