Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž nahlásil bombu: FOTO Bol zvedavý, ako rýchlo policajti zasiahnu, dostal poriadnu príučku

Operačný dôstojník
Operačný dôstojník (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA – Seredčan chcel vedieť, ako rýchlo policajti prídu na miesto, kde nahlásil bombu a či vôbec vedia zistiť, kto jej informáciu poskytol. Zrejme však nerátal s tým, že aj keď vzápätí policajtom povedal, že si to celé vymyslel, skončí s obvinením na krku.

„V Seredi na stanici je bomba,“ povedal muž a zložil. Operačný dôstojník linky 158 chcel pravdivosť nahlásenej udalosti overiť, preto na dané číslo zavolal obratom. Oznamovateľ napokon priznal, že si to celé vymyslel. „Chcel si len overiť, ako rýchlo policajti prídu na stanicu, a či sa dá zistiť volajúci,“ uviedla na svojej sociálnej sieti polícia Trnavského kraja.    

Muž zrejme nepredpokladal, že jeho zábavka sa mu vypomstí. Seredská policajná hliadka ho totiž krátko po telefonáte zadržala. Vtedy sa ukázalo, že muž je pod vplyvom. Muži zákona mu v dychu namerali 0,91 mg/l alkoholu, čo je 1,90 promile.

Operačný dôstojník
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

„Pri výsluchu policajtom povedal, že ho od rána cez telefón obťažovali neznáme čísla a situáciu sa snažil riešiť cez linku 158, kde sa mu policajti snažili vysvetliť, že tiesňová linka nie je určená na tieto účely,“ pokračuje vo vysvetľovaní prípadu polícia, podľa ktorej mal páchateľovi dohovoriť jeho kamarát. „Dobrý kamarát mu mal údajne pri pive poradiť, aby nahlásil bombu, že policajti prídu hneď,“ dodali zástupcovia zákona.


Čítajte aj: VIDEO V dome prezidentky Zuzany Čaputovej nahlásili bombu: FOTO Polícia pozná páchateľku


Ako opitý muž dopadol? „Vyšetrovateľ obvinil 67-ročného muža zo Serede z prečinu šírenia poplašnej správy, za ktorý ukladá zákon trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. O vine a treste sa rozhoduje v tzv. super rýchlom konaní,“ zhrnula polícia.

Polícia zdôrazňuje, na číslo 158 nevolajte ak:

- chcete len zistiť, či tiesňové volanie funguje

- chcete ohlásiť vymyslenú udalosť

- sa chcete len pobaviť

- sa chcete len o niečo informovať (napr. o telef. číslach, cestovnom poriadku a pod.)

Viac o téme: SereďTiesňová linka 158Falošné oznámenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu