Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Všetko najlepšie, Marcelka! Z gratulácie k meninám sa stal pokus o podvod, v tomto prípade si dajte POZOR

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Bol 15. august, keď 67-ročnej žene okolo obeda zazvonil telefón. Ozval sa neznámy mužský hlas. Malo ísť o gratuláciu k meninám. Úmysly však podľa všetkého neboli čisté. Napokon sa ukázalo, že išlo o podvodníka, ktorý si svoje klamstvo zrejme vopred naplánoval.

Žena síce nenaletela, no rozhodla sa varovať iných. "Chvalabohu sa mi nič nestalo, ani mi nič nevzali, ale chcem, aby o tom všetci vedeli a dávali si pozor," priblížila situáciu. Jej príbeh zverejnila na sociálnej sieti polícia.

Uhral to na žart

Keď sa žena spýtala kto jej vlastne volá, neznámy ju nechal zo žartu hádať. "Pani sa preto nesmelo spýtala, či je to jej synovec Tibor. Volajúci hneď pritakal a žena sa priznala, že má Marcelkin telefón a tá je v zahraničí. „Tibor“ zahral zúfalého, vraj ich chcel požiadať o pomoc a požičať si väčšiu sumu peňazí," opísala polícia.

Všetko najlepšie, Marcelka! Z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nešlo o jedinú "gratuláciu"

Pani rázne odmietla, že peniaze nemá. Muž napokon sklamane položil telefón, predtým ešte raz poslal Marcelke gratuláciu. Žene však niečo na celej situácii nesedelo. Obozretne kontaktovala príbuzných a zistila, že naozajstný Tibor o ničom netuší.

Prečítajte si aj: Škandál v nemocnici v Liptovskom Mikuláši: Policajti načapali ožratého lekára v službe!

"Polícia má informácie, že takto boli oslovené v tento deň aj iné ženy s menom Marcela. 
Vyzývame preto k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Nikomu neznámemu nedávajte, ani na veľké naliehanie, žiadne peniaze,"
uviedli. Ak vás teda osloví podozrivá osoba a žiada od vás peniaze pod akoukoľvek zámienkou, buď si to preverte, alebo privolajte políciu.

Viac o téme: PeniazePodvodGratuláciaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu