Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TOTO tu polícia ešte nemala: FOTO Preboha, ako to mohol Štefan tak prehnať? Vodiči sú nepoučiteľní

Policajti si posvietili na vodičov v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany. V Banskej Štiavnici zas prichytili opitého vodiča. Zobraziť galériu (4)
Policajti si posvietili na vodičov v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany. V Banskej Štiavnici zas prichytili opitého vodiča. (Zdroj: Polícia SR)

TRNAVSKÝ KRAJ – Muži zákona si posvietili na šoférov na cestách v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany. Počas štvorhodinovej akcie odhalili vyše sedemdesiat priestupkov, pričom najčastejším prehreškom bolo prekročenie maximálnej dovolenej rýchlosti. Obrovským šokom však bolo zistenie o 41-ročnom vodičovi Štefanovi, ktoré zarazí aj vás.

Iba štyri hodiny stačili na to, aby policajti Trnavského kraja zistili 72 priestupkov v doprave. Najčastejšie išlo o prekročenie maximálne povolenej rýchlosti v obci a mimo nej. Viac ako polovica vodičov, to jest 38, prekročila rýchlosť jazdy, ďalších 10 šoférov počas jazdy telefonovalo a 9 nebolo riadne pripútaných bezpečnostným pásom.

V úseku za Piešťanmi mimo obce, kde je stanovená maximálna rýchlosť 90 km/hod, namerali jednému vodičovi z okresu Piešťany rýchlosť až 153 km/hod.  

Policajti si posvietili na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Alkohol za volantom zistili v dvoch prípadoch u cyklistov. Jeden mal 0,36 mg/l, druhý 0,61 mg/l alkoholu v dychu. V jednom prípade namerali alkohol aj vodičovi auta. Pri orientačnej dychovej skúške mu zistili najskôr 0,36 mg/l a pri opakovanej bola hodnota ešte vyššia, a to 0,41 mg/l.

Muži zákona museli trom vodičom museli zadržať tabuľky s evidenčným číslom pre zlý technický stav vozidla.

Ako na záver zhrnula krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, polícia v okrese Trnava eviduje od začiatku roka 6 tragických nehôd, pri ktorých došlo o život 7 osôb. „Tieto nehody boli zapríčinené vodičmi aj z dôvodu neprimeranej rýchlosti. Situácia na cestách v Trnavskom kraji nie je priaznivá, a preto bude polícia v podobných akciách pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch,“ zdôraznila hovorkyňa.  

Opitý Štefan šokoval políciu, bohužiaľ, v tom zlom zmysle slova

„Toto sme tu ešte nemali!“ vyhlásila banskobystrická polícia na sociálnej sieti. Vodič Štefan (43), ktorý bol pri kontrole podrobený dychovej skúške, nafúkal až 5,79 promile alkoholu, a to o desiatej dopoludnia.

Opitý vodič v Banskej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)


Čítajte aj: Odstrašujúce čísla polície: FOTO V týchto dvoch krajoch za pár dní odhalila desivú skutočnosť


Pri opakovanej dychovej skúške, ktorá sa vykonala približne po 30 minútach, nafúkal 3,65 promile. Ako obvinený policajtom uviedol, pil tesne predtým, ako si sadol za volant, o čom svedčí aj prvá nameraná hodnota. Policajná hliadka z Banskej Štiavnice ho zastavila v stredu krátko po 10. hodine v uliciach Banskej Štiavnice, Štefan šiel od Lesníckej ulice na ulicu SNP.

Opitý vodič v Banskej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Po vykonaní procesných úkonoch ho poverený príslušník v Žiari nad Hronom obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. O výške trestu rozhodne súd.

Viac o téme: AlkoholVodičRýchlosťPriestupok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu