Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odstrašujúce čísla polície: FOTO V týchto dvoch krajoch za pár dní odhalila desivú skutočnosť

Nehody, pod ktoré sa popísal alkohol. Zobraziť galériu (2)
Nehody, pod ktoré sa popísal alkohol. (Zdroj: FB/Polícia SR)

SLOVENSKO – O hotovom šialenstve na cestách hovorí polícia po tom, čo v jednu noc jej muži v Banskobystrickom kraji chytili až siedmich opitých šoférov. Žiaľ, bilancia uplynulého týždňa v Žilinskom kraji je z pohľadu opitých za volantom ešte alarmujúcejšia. Muži zákona v tomto súvise znova apelujú na všetkých účastníkov cestnej premávky, že alkohol za volant nepatrí.

V štyroch z ôsmich policajných okresov Banskobystrického kraja policajti riešili od soboty večera do nedele rána sedem opitých vodičov, šiestich zastavili pri bežnej kontrole a jeden aj havaroval.

Brezno

V sobotu v noci v obci Telgárt kontrolovali 39-ročného Miroslava z Vaľkovne. Nafúkal 2,56 promile alkoholu a nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

V nedeľu v skorých ranných hodinách v obci Michalová havaroval 25-ročný Andrej z Brezna. Nafúkal 1,46 promile alkoholu, príčina nehody bola rýchlosť. On aj dvaja spolujazdci z Michalovej sa pri nehode zranili. Obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, teda ako aj všetkých ďalších.

Na snímke nehoda v obci Michalová.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke nehoda v obci Michalová.  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Zvolen

V sobotu v noci vo Zvolene zastavili 49-ročného Slavomíra z Ihráča. Nafúkal 2,69 promile alkoholu.

Veľký Krtíš

V nedeľu v skorých ranných hodinách zastavili dvoch vodičov krátko po sebe. Karol (40) z Veľkého Krtíša nafúkal 1,85 promile alkoholu. Anton (32) z Neniniec nafúkal 1,92 promile alkoholu.

Žiar nad Hronom

V sobotu večer zastavili 40-ročnú Zuzanu z Krupiny, jazdila od Svätého Antona na Banskú Štiavnicu. Nafúkala 1,08 promile alkoholu.

V nedeľu ráno zatavili 59-ročného Tibora zo Žiaru nad Hronom v Ladomerskej Vieske. Nafúkal 1,40 promile alkoholu.

V Žilinskom kraji bolo odhalených až tridsať šoférov pod parou 

Bilancia uplynulého týždňa v Žilinskom kraji je z pohľadu opitých za volantom ešte alarmujúcejšia. Žilinskí policajti počas výkonu služby odhalili až tridsať vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. „U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami,“ spresnila Nikola Kováčová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

„U 12 vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 18 vodičov pod jedno promile. Traja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol. Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ priblížila Kováčová s tým, že strážcovia zákona zistili alkohol vykonanými dychovými skúškami aj u 17 vodičov nemotorových vozidiel.

Alkohol za volant rozhodne nepatrí!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické.

Polícia ďalej všetkých účastníkov cestnej premávky žiada, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

„Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky,“ zdôraznila hovorkyňa polície.

Viac o téme: NehodaAlkohol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu