Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cesta nie je pretekárska dráha! FOTO Polícia dala vodičovi pocítiť, čo je objektívna zodpovednosť

Cestný pirát v Košickom kraji. Zobraziť galériu (2)
Cestný pirát v Košickom kraji. (Zdroj: FB/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE – Cestný pirát šiel 174 km/h v úseku, kde predpisy dovoľujú maximálne 90 km/h. Muži zákona ho však nezastavili na mieste, ale zoznámili ho s tým, ako vyzerá objektívna zodpovednosť v praxi. Zástupcovia zákona zároveň vyzývajú šoférov, aby si z ciest nerobili pretekárske dráhy.

Keď si niekedy z cestnej komunikácie urobíte pretekársku dráhu a polícia Vás nezastaví, neznamená to, že sa za svoj priestupok nebudete zodpovedať.

Tvrdí to košická polícia, ktorá s objektívnou zodpovednosťou bližšie zoznámila aj majiteľa mercedesu, ktorému bola nameraná rýchlosť 174 km/h v úseku, kde je povolená maximálna rýchlosť 90 km/h. „Majiteľ vozidla bude prejednaný v tzv. správnom konaní,“ informovali zástupcovia zákona.

Cestný pirát v Košickom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Košický kraj)

Ako v prvej polovici augusta priblížila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, ak policajti nezastavia vodiča na mieste po spáchaní priestupku, príde majiteľovi vozidla rozkaz o udelení sankcie za dopravný priestupok.


Čítajte aj: TOTO tu polícia ešte nemala: FOTO Preboha, ako to mohol Štefan tak prehnať? Vodiči sú nepoučiteľní


„Voči tejto sankcii je možné podať odpor, ak vozidlo neviedol držiteľ vozidla. Avšak len v tom prípade, ak majiteľ vozidla oznámi osobné údaje toho, kto v čase spáchania priestupku vozidlo skutočne viedol,“ vysvetlila Antalová.

Viac o téme: KošiceVodičRýchlosťObjektívna zodpovednosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu