Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Českí Pat a Mat v akcii: Dvaja mladí opilci sa striedali za volantom dodávky, komédia ako vyšitá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OLOMOUC - S takmer dvoma a tromi promile alkoholu v krvi sa vydala v dodávke v noci na dnes do ulíc Olomouca dvojica mužov. Po ceste sa striedali za volantom. Potom, čo opitejší vodič narazil do osobného auta, vystriedal ho na jeho mieste spolujazdec, ktorý mal v krvi približne o promile menej. Ani jemu sa však nepodarilo udržať dodávku pod kontrolou a skončil na električkovom páse. Obom teraz hrozí za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky až trojročný trest.

Policajná naháňačka v Bratislave: VIDEO Šialená jazda opitého vodiča! Zazneli aj výstrely

Opití muži nasadli do vozidla Opel Combo v nedeľu okolo 23. h. Vďaka kamerám aj svedeckým výpovediam policajti zistili, že vozidlo najprv riadil dvadsaťjedenročný muž, ktorý narazil v Litovelskej ulici do zaparkovaného auta.

"Z miesta malo vozidlo Opel pokračovať cúvaním až na električkový pás, kde si mal vodič presadnúť na miesto spolujazdca a za volant mal zasadnúť dvadsaťtriročný muž," uviedla olomoucká policajná hovorkyňa Irena Urbánková.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

Ani druhému vodičovi sa príliš nedarilo vozidlo ovládnuť, s autom pokračoval po električkovom páse, na ktorom nakoniec zostal stáť. V tom okamihu už boli na mieste strážnici, ktorí pohyb podozrivého auta sledovali.

Mladšiemu vodičovi na mieste namerali 3,2 promile, starší nadýchal takmer 1,7 promile. Obom ďalšiu jazdu zakázali. Pri udalosti nebol nikto zranený, nehodou bola spôsobená škoda za 70-tisíc českých korún (cca 2750 eur).

Viac o téme: NehodaVozidloOpitíPolícia Olomouc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu