Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Osud holandských a poľských futbalových fanúšikov je otázny: Súd bude rozhodovať už zajtra

Súd sa bude konať zajtra Zobraziť galériu (4)
Súd sa bude konať zajtra (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - O obžalobe prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I voči siedmim futbalovým fanúšikom, ktorí sa v stredu večer (10. 7.) v centre Bratislavy dopustili bitky a výtržností, bude sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I rozhodovať v nedeľu (14. 7.) od 13.00 h.

Informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak, rozhodovanie bude neverejné. Do budovy súdu v Justičnom paláci počas víkendu nie je možný vstup. O rozhodnutí súdu bude informovať teda hovorca KS v Bratislave. Obžaloba bola na OS Bratislava I podaná v zmysle paragrafu 204 odseku 1 Trestného poriadku v piatok (12. 7.) neskoro večer. Sudca spomínaný termín určil na nedeľu po naštudovaní veci a aj po dohode s prokurátorom a obhajcami.

Osud holandských a poľských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Polícia obvinila za výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti. Obvinení boli eskortovaní do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní. 

Osud holandských a poľských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Ján K.)

Policajti v rámci objasňovania tohto skutku žiadajú o pomoc všetkých, ktorí si udalosť natáčali mobilom, aby záznam poskytli na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave I na Sasinkovej ulici. V rámci trestného konania sa v súčasnosti zisťuje aj počet poškodených a rozsah spôsobenej škody.

Osud holandských a poľských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Po stredajšej bitke na Ventúrskej ulici polícia zadržala a zaistila 107 osôb, z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranených bolo podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov. Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový (11. 7.) futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holandskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.

Viac o téme: BitkaOsudSúd Fanúšikovia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu