Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Únos za bieleho dňa, trýznenie a vydieranie: Prahou otriasol šokujúci prípad, všetko zachytila kamera

Česká polícia pátra po únoscovi.
Česká polícia pátra po únoscovi. (Zdroj: Reprofoto:youtube-Policie ČR)

PRAHA - Pražskí kriminalisti riešia závažný prípad. So žiadosťou o pomoc sa obrátili aj na verejnosť. Pátrajú totiž po nebezpečnom páchateľovi, ktorý sa ako člen organizovanej skupiny dopustil únosu a vydierania 32-ročného muža. Udalosť sa odohrala ešte v roku 2017, nové informácie však vyplávali na povrch až po dvoch rokoch.

Prepad a únos sa uskutočnili v Prahe 2 na ulici Salmovská. "Páchatelia najprv sledovali pohyb a každodennú činnosť poškodeného, a to po dobu niekoľkých dní. Na základe presných zistení jeho každodenného pohybu pripravili plán a poškodeného počas pravidelného venčenia psa v blízkosti jeho bydliska prepadli," opísala policajná hovorkyňa Eva Kropáčová.

Potom muža naložili do auta a odviezli ho mimo Prahy. Nasledovalo trýznenie a vydieranie. Cieľ bol jasný - získať peniaze. "Muža nakoniec pod veľkým fyzickým a psychickým nátlakom prinútili k prísľubu vydania väčšej finančnej hotovosti, na základe ktorého ho nasledujúci deň pustili," uviedla ďalej Kropáčová. Usilovná práca kriminalistov napokon priniesla svoje ovocie až po dvoch rokoch. Získali nové informácie a dôkazy, vďaka ktorým mohli zadržať a obviniť jedného z páchateľov, ktorý sa priamo podieľal na únose aj vydieraní.

Česká polícia pátra po
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Reprofoto:youtube-Policie ČR)

"Kriminalisti získali aj podobu ďalšieho páchateľa, ktorý sa taktiež podieľal na tomto závažnom zločine. V prípade, že spoznávate na fotografii či videozázname páchateľa, alebo máte akékoľvek informácie o jeho predošlom či súčasnom pohybe, bydlisku, osobách, s ktorými sa stretáva, informácie, prosím, oznámte na linku 158 alebo 731553135," vyzýva česká polícia. Páchateľom za trestný čin vydierania ako členom organizovanej skupiny hrozí trest odňatia slobody v dĺžke 12 rokov.

Viac o téme: únosPátraniePraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu