Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tínedžer prežil v Košiciach horor: Mladíci ho prepadli kvôli teniskám, na krk mu priložili nôž

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Dvoch mladých Košičanov obvinila polícia pre lúpežné prepadnutie tínedžera, oboch stíhajú väzobne. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová s tým, že k tomu došlo v nedeľu (20. 10.) večer v centre Košíc.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania 16-ročnému chlapcovi najprv obvinený 21-ročný Ondrej na Štúrovej ulici zobral vreckový nôž, ktorý tínedžerovi priložil ku krku. Potom sa presunuli pred obchodné centrum v blízkosti, kde obvinený 20-ročný Erik vyzval chlapca, aby si vyzul topánky, ktoré mal obuté, a dal mu ich. Poškodený tínedžer tak aj urobil. Obvinený Erik si tenisky obul,“ spresnila s tým, že obaja obvinení z miesta odišli.

Lúpežné prepadnutie sa zaobišlo bez zranení. Mésarová pripomenula, že na základe popisu oboch podozrivých v ten deň vypátrali a zadržali. „Jeden z nich mal obuté tenisky, ktorých sa zmocnil pri lúpeži,“ dodala.

Obaja mladíci boli obvinení zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. „Za tento čin, spáchaný závažnejším spôsobom konania na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: Lúpežné prepadnutieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu