Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slavomír (†40) bude na dcérky dohliadať už len z neba: Krutá rana osudu, zomrel nevinný

Slavomír (†40) zomrel pri autonehode, ktorú sám nezavinil. Zobraziť galériu (3)
Slavomír (†40) zomrel pri autonehode, ktorú sám nezavinil. (Zdroj: Facebook/S.P., KRPZ Trenčín)

NOVÁKY - Keď si v pondelok popoludní sadol Slavomír (†40) do auta, vôbec netušil, že domov sa už nevráti. Osudnou sa mu stala autonehoda. Ak si však myslíte, že sám riskoval, ste na omyle. Otec troch dcér neprežil čelnú zrážku s protiidúcim vozidlom, ktoré nečakane prešlo do protismeru. Kolízii už zabrániť nedokázal.

Zbytočná smrť šokovala všetkých, čo Slavomíra poznali. Na sociálnej sieti zverejnili smutné odkazy, ktoré smerovali k zosnulému kamarátovi, kolegovi, blízkemu. Jednoducho nemôžu uveriť tomu, že otec troch dievčat už nie je medzi nimi. 

Slavomír miloval svoje dcérky. Na to, ako vyrastajú, už bude dohliadať len zhora.
Zobraziť galériu (3)
Slavomír miloval svoje dcérky. Na to, ako vyrastajú, už bude dohliadať len zhora.  (Zdroj: Facebook/S.P., KRPZ Trenčín)

Druhý šofér utrpel ľahké zranenia

Udalosť v súčasnosti vyšetruje polícia. Za volantom vozidla hyundai sedel podľa vyjadrenia zástupcov zákona v osudný okamih 27-ročný šofér. Ten smeroval od centra Novák na Prievidzu. Keď prešiel do protismeru, nasledovala tvrdá čelná zrážka s fordom, ktorý šoféroval Slavomír. Bol v zlom čase na zlom mieste. Vážnym zraneniam, bohužiaľ, na mieste podľahol.

FOTO Tragická dopravná nehoda v Novákoch: Po čelnej zrážke vyhasol život nevinného vodiča (†40)

Druhý vodič vyviazol s ľahkými poraneniami. Dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna. "Vyšetrovateľ z Prievidze začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedol trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Riskantná jazda?

Svedkovia udalosti sa na sociálnej sieti vyjadrili, že muž, ktorý mal podľa všetkého zaviniť nehodu, ohrozoval iných šoférov už pred čelnou kolíziou. Podľa televízie JOJ sa autá zrazili v plnej rýchlosti a na ceste nebola ani brzdná dráha. Vodič vozidla hyundai mal navyše predbiehať cez plnú čiaru. "Musel ho vidieť, ale asi si myslel, že to stihne, ale nestihol, zas zomrel nevinný," povedal svedok nehody pre spomínanú televíziu.

Dopravná nehoda v Novákoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KRPZ Trenčín)

Po tvrdom náraze, ktorý vyľakal aj ľudí na neďalekej benzínke, začali po ceste pobehovať ľudia, aby ratovali zranených. "Hneď som si pomyslela, ako super, všetci behajú, nikomu sa nič nestalo. Až potom som si všimla tie otrasné rozbité autá a pani, čo pri mne stála, povedala, že vodiči sú ešte v autách. Nikdy nezabudnem na pohľad toho muža v bezvedomí, ako tam sedel so sklonenou hlavou a už mu nebolo pomoci," opísala ťažké chvíle jedna zo svedkýň, ktorá pár minút po zrážke platila na čerpacej stanici. Či sa pod smrť nevinného človeka skutočne podpísala ľudská nezodpovednosť a aké okolnosti predchádzali nehode, preukáže až ďalšie policajné vyšetrovanie.

Viac o téme: NehodaSmrťNováky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu