Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V autobuse smrti vyhaslo päť ľudských životov: Od tragédie ubehli tri roky, blízki chcú spravodlivosť

(Zdroj: Foto: YouTube/Telegraf.rs)

BRATISLAVA/ NIŠ - Dátum 21. jún sa čiernymi písmenami navždy zapísal do sŕdc mnohých ľudí. Presne v tento deň pred tromi rokmi totiž došlo k tragickej nehode na srbskej diaľnici, pri ktorej vyhaslo päť ľudských životov. Až 23 ľudí utrpelo zranenia. Stroj, v ktorom sedeli Slováci a Česi vracajúci sa z dovolenky na gréckom ostrove Korfu preto dostal neslávny prívlastok autobus smrti.

Väčšina cestujúcich spala. Zrazu sa však autobus otočil na stranu a pristál v tme. Ticho prerušili výkriky cestujúcich. Takto opísal udalosť, ku ktorej došlo na diaľnici Niš-Belehrad pri obci Aleksinac, krátko po nehode jeden z preživších cestujúcich, 31-ročný Robert zo Slovenska.

Výpoveď Slováka Roba (31) z autobusu smrti: Desivé prebudenie, vodič Elemír (57) skončil v base!

Autobus zišiel z diaľnice a prevrátil sa na bok. Bilancia bola hrozivá. Zomreli matka Erika (†67) s dcérou Martinou (†34) a Ľubomír (†62) zo Slovenska, rovnako aj dve Češky. Zranilo sa 23 turistov. Mrazivá scéna sa odohrala na rovnom úseku cesty. Za volantom sedel slovenský vodič Elemír. Ihneď po tragédii ho zadržala polícia a umiestnili ho do cely predbežného zadržania.

V autobuse smrti vyhaslo
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Foto: YouTube/Telegraf.rs)

V akom štádiu je vyšetrovanie v súčasnosti nie je známe. Ministerstvo zahraničných vecí sa vyjadrilo, že daný prípad sledujú a poskytujú súčinnosť v komunikácii so srbskými orgánmi. "Bližšie informácie však s ohľadom na ochranu osobných údajov poskytovať nemôžeme," dodal riaditeľ tlačového odboru Juraj Tomaga. Nevyjadril sa ani k otázke, či bolo vznesené obvinenie.

EXKLUZÍVNE Vodič Elemír (57) z autobusu smrti: Po výsluchu prišla šokujúca správa

Pozostalí však žiadajú jediné - spravodlivosť. Chcú vedieť, kto je zodpovedný za nečakaný odchod ich najbližších. Muž, ktorý prišiel o matku Eriku a sestru Martinu, sa vyjadril, že nemá žiadnu relevantnú informáciu o tom, či je alebo nie je skončené vyšetrovanie.

Viac o téme: Autobus smrtiNiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu