Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matúš (†18) mal dorezať matku, potom skočiť z okna: Nečakaná reakcia spolužiakov po krvavej tragédii

V stredu sa odohrala tragédia v obci Kysucký Lieskovec. Zobraziť galériu (2)
V stredu sa odohrala tragédia v obci Kysucký Lieskovec. (Zdroj: Facebook-Polícia SR - Žilinský kraj)

KYSUCKÝ LIESKOVEC - Príjemnú atmosféru letného rána narušil v stredu krvavý incident. Odohral sa v jednom z bytov v obci Kysucký Lieskovec. Len 18-ročný gymnazista Matúš mal dorezať svoju mamu a potom skočiť z okna. Pád neprežil. Prípad stále sprevádza množstvo otáznikov.

Podľa medializovaných informácií mal dráme predchádzať konflikt medzi mamou a synom, ktorý vyvrcholil útokom na ženu. Záchranári ju našli v kritickom stave, mala rezné poranenia krku a skončila v nemocnici.

MIMORIADNE Tragédia na Kysuciach: Matúš (†18) dorezal matku, potom skočil z okna

Mladému mužovi však už pomôcť nedokázali. "Po príchode na miesto zásahu zistili (záchranári, pozn. red.), že sa pod oknami bytovky nachádza muž, ktorý mal zranenia nezlučiteľné so životom. Privolaný lekár musel skonštatovať exitus," vyjadrila sa hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

V stredu sa odohrala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR - Žilinský kraj)

Policajná hovorkyňa Jana Balogová v stredu priblížila, že polícia na mieste vykonala prvotné procesné úkony a viac informácií poskytnú, len čo to dovolí dôkazná situácia. Zástupcovia zákona teda nepotvrdili, či chlapec naozaj spáchal samovraždu, a ani to, či a prečo napadol svoju mamu. Podľa slov hovorcu záchranárov Jozefa Minára si však žena pomoc privolala sama a mladík vyskočil z okna. Rezné rany sa navyše nachádzali aj na tele zosnulého. Okolnosti toho, čo predchádzalo tragédii, preto priblíži až ďalšie policajné vyšetrovanie.

Spolužiaci: Držíme spolu

Smrť kamaráta znášajú ťažko jeho spolužiaci z gymnázia. Aj napriek tomu, že sa nechcú vyjadrovať k otázke, či podľa nich mal Matúš dôvod surovo napadnúť vlastnú mamu, zamrzeli ich najmä drsné komentáre na sociálnej sieti, kde si už mnohí ľudia utvorili jasný názor na to, čo sa stalo. A to aj napriek tomu, že polícia stále nezverejnila bližšie okolnosti prípadu.

Do tejto školy chodil aj Matúš. Po prázdninách už do školských lavíc nezasadne.
Zobraziť galériu (2)
Do tejto školy chodil aj Matúš. Po prázdninách už do školských lavíc nezasadne.  (Zdroj: Reprofoto:gymoknm.edupage.org)

"Matúša som poznal veľmi dobre. Bol to skvelý kamarát, plný optimizmu, vždy pripravený podať pomocnú ruku. Mali sme ho všetci z triedy veľmi radi, bol vtipný, vôbec nie agresívny, všetko riešil s chladnou hlavou. S nikým nemal problémy. Bol vždy nad vecou, nemal problémy s drogami. Veľmi nás mrzia tie hlúpe komentáre na sociálnych sieťach, lebo si to nezaslúži," uviedol Jakub v mene celej 3.B. z gymnázia v Kysuckom Novom Meste. Dodal, že chlapci z triedy držali a držia spolu a všetci sú najlepší kamaráti. Teraz si plánuje počkať na vyjadrenie polície.

Viac o téme: TragédiaSmrťTínedžerKysucký Lieskovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu