Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie obvinenie Kočnera: Mal spôsobiť škodu viac ako tri milióny eur

Mariana Koćnera priviezli s putami na rukách na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Rozhoduje sa o sprísnení jeho väzby.
Mariana Koćnera priviezli s putami na rukách na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Rozhoduje sa o sprísnení jeho väzby. (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA - Marianovi Kočnerovi, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, pribudlo ďalšie obvinenie, ktoré mu už raz zrušili. Podnikateľa obvinili z poškodzovania veriteľa v kauze golfového areálu Báč.

Prokurátor úradu Špeciálnej prokuratúry zrušil uznesením Kočnerovo obvinenie ešte v apríli. Polícia teraz na sociálnej sieti informovala, že Kočnera spolu s ďalšími dvoma obvinili znova. 

"Vo štvrtok vyšetrovateľ finančnej polície opätovne obvinil Mariána K., Jána F. a Petra P. zo zločinu poškodzovania veriteľa. Toho sa mali obvinení dopustiť formou spolupáchateľstva v súvislosti s odstránením majetku akciovej spoločnosti. Veriteľom mali spôsobiť škodu najmenej 3,1 milióna EUR," napísala polícia. 

Obvinenie pôvodne vzniesol v novembri 2018 vyšetrovateľ voči Marianovi Kočnerovi, spolu s Jánom F. a Petrom P. Tých obvinil zo zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s prevodom nehnuteľnosti na obchodnú spoločnosť, kde bola spôsobená škoda veriteľom tejto spoločnosti vo výške viac ako 7,5 milióna eur. Podľa medializovaných informácií mali obvinení podvodom získať golfový areál v Báči.

"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v trestnej veci týkajúcej sa golfového ihriska v Báči zrušil uznesenie o vznesení obvinenia trom osobám a zároveň vrátil vec vyšetrovateľovi s pokynom na vykonanie ďalšieho dokazovania," ozrejmila vtedy hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Pribúdajú mu obvinenia

Kočner je obvinený v kauze falšovania zmeniek a aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Od 28. júna minulého roka je vo väzbe, do ktorej ho poslal Najvyšší súd. V kauze zmeniek je obvinený spolu s Pavlom Ruskom, ktorý vyviazol len s monitorovacím náramkom. Súdny proces sa začne 22. júla. 

Kočner sa chcel niekoľkokrát dostať z väzby, posielal vplyvným ľuďom motáky a vinu odmieta aj v prípade vraždy Kuciaka aj z falšovania zmeniek. 

Viac o téme: Obvinenie Báč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu