Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Roztlieskavačke (†13) bolo pred súťažou zle: FOTO O tri hodiny zomrela, pitva odhalila príčinu

Lilliana Schalcková. Zobraziť galériu (3)
Lilliana Schalcková. (Zdroj: FB/Highlands Cheerleading)

COLOMBUS - Trinásťročnej Lilliane sa pred vystúpením na medzinárodnej súťaži roztlieskavačiek spravilo nevoľno. Podľa vlastných slov jej bola zima, cítila sa slabá. Ona ani jej rodina netušili, že trpí sepsou, teda otravou krvi.

Pod náhlu smrť Lilliany Schalckovej sa podpísala sepsa. Odhalila to pitva, uvádza sa v správe zverejnenej 26. apríla. Hlavnou príčinou otravy krvi je infekcia, o ktorej dievčina ani jej rodina nevedeli. 

Lilliana naposledy vydýchla 13. februára. V onen deň sa konala súťaž roztlieskavačiek v meste Columbus v Ohiu. Len niekoľko minút pred jej začiatkom sa tínedžerka svojmu tímu sťažovala, že jej nie je dobre. Podľa jej slov ju striasala zima a cítila sa slabá. Preto nevystúpila a bola prevezená do neďalekej nemocnice. Bohužiaľ, o tri hodiny neskôr už nebola medzi živými. „Zdá sa, že infekcia ochromila jej imunitný systém s malými alebo nijakými príznakmi a katastrofickými výsledkami,“ uviedla Lillianina rodina v písomnom vyhlásení.

Lilliana Schalcková.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Highlands Cheerleading)


Čítajte aj: Matka chcela dcére (4) kúpiť topánky: FOTO Urobila obrovskú chybu, takmer jej zabila dieťa


„Vzal som ju nabok, myslel som si, že jej pomôže, ak do seba dostane nejaké tekutiny. Bola len trochu slabšia,“ spomína jej otec Dan. „Na jednotke intenzívnej starostlivosti robili všetko, čo bolo v ich silách. V určitom okamihu som sa k nej mohol priblížiť, držať ju za ruku. V tom momente sa už nedalo robiť nič,“ dodal.         

Lilliana Schalcková.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Highlands Cheerleading)

Viac o téme: SmrťSepsaOtrava krvi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu