Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Opitý kamionista sa rútil Trnavou: FOTO Kolos zvalcoval auto, ani to ho nezastavilo

Poľský kamión skončil v poli. Zobraziť galériu (3)
Poľský kamión skončil v poli. (Zdroj: KR PZ Trnava)

TRNAVA - Polícia vyšetruje príčiny a okolnosti dopravnej nehody poľského kamióna. Ten sa v pondelok rútil mestom Trnava, porušoval dopravné predpisy, dokonca vrazil do odstaveného auta. Napokon smeroval na Špačince, no po ceste skončil v poli. Ukázalo sa, že vodič bol poriadne pod parou.

Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, k havárii došlo v pondelok okolo 16.45 hod. Vodič (42) z Poľska viedol nákladné auto Mercedes s návesom v Trnave od Ulice V. Clementisa na parkovisko k nákupnému centru. "Tu porušil dopravné značenie prikazujúce jazdu nákladným vozidlám vľavo a miesto toho odbočil vpravo," priblížila hovorkyňa. V ľavotočivej zákrute potom narazil do odstaveného Peugeotu. Ani to ho nezastavilo, pokračoval v jazde po parkovisku.

Poľský kamión skončil v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Neskôr smeroval na Špačince, kde na ceste druhej triedy skončil v poli pravrátený na ľavom boku. "Zadná časť návesu tvorila prekážku v cestnej premávke. Vyslané policajné hliadky na mieste riadili a usmerňovali premávku, aby nedošlo k ďalším kolíziám," znelo v policajnej správe. Napokon sa ukázalo, že pod divokú jazdu kamionistu sa zjavne podpísal alkohol. Nafúkal totiž 2,33 promile. Šťastím bolo, že s výnimkou vodiča, ktorý sa zranil ľahko, neutrpeli zranenia ďalší ľudia.

Hrozí mu päť rokov za mrežami

Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Vodiča zadržala polícia a sú s ním vykonávané potrebné procesné úkony. "Za jazdu v stave vylučujúcom spôsobilosť pri výkone povolania mu môže hroziť odňatie slobody na dva až päť rokov," dodala Kredatusová. Vo večerných a nočných hodinách polícia počas vyťahovania kamiónu uzatvorila cestu na nevyhnutne potrebný čas. V utorok vykonávajú sanáciu kontaminovanej zeminy v dôsledku nehody, polícia na mieste reguluje dopravu.

Viac o téme: NehodaKamiónPoleSlovenskoPoliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu