Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO z akcie špeciálneho komanda! V nenápadnej českej dedinke sa ukrýval mafiánsky vrah z Košíc

Lovci lebiek chytili medzinárodne hľadaného Slováka. Zobraziť galériu (3)
Lovci lebiek chytili medzinárodne hľadaného Slováka. (Zdroj: Reprofoto/Facebook - Polícia SR)

BRATISLAVA - Košičan, ktorý bol v minulosti právoplatne odsúdený za obzvlášť závažný zločin vraždy a aktuálne je obvinený aj z ďalšej popravy spáchanej v spolupáchateľstve, skončil v rukách polície. Na úteku bol niekoľko rokov, ukrýval sa mimo Slovenska. Napokon ho vypátrali "Lovci lebiek". Útočisko našiel v byte v malebnej českej obci Rakovník.

Lovci lebiek chytili medzinárodne hľadaného Slováka Petra Kinloviča

Prezidiálni cieľoví pátrači získali relevantné informácie o úkryte 51-ročného Slováka a využili moment prekvapenia. "Pomocou českých kolegov ho zadržali včera (8.apríla 2019, pozn.red.) v obci Rakovník v Českej republike," informovala polícia na sociálnej sieti. 

Má ísť o obávaného Petra Kinloviča, ktorý bol odsúdený na 12 rokov v kauze vraždy bossa košického podsvetia Karola Kolárika.

Bývalý boss košického podsvetia Borženský túži po slobode: Vraždil, teraz píše rozprávky

Toho zlikvidovali v decembri 1999 na Talinskej ulici v Košiciach. Osudnou sa mu stala streľba zo samopalu. Najvyšší 14-ročný trest v tomto prípade dostal jeho konkurent Dušan Borženský, alias Borža. Po 12 rokov si vypočul už spomínaný Kinlovič a Radko Brecko. 

Peter Kinlovič.
Zobraziť galériu (3)
Peter Kinlovič.  (Zdroj: KR PZ v Košiciach)

Vražda Albánca

Ako doplnila Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ, na Košičana bol vydaný začiatkom januára Európsky zatýkací rozkaz. Obvinený je z ďalšej vraždy spáchanej v spolupáchateľstve. Za ňu mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov, alebo výnimočný trest na doživotie. 

Snímka zo zatýkania hľadaného Košičana.
Zobraziť galériu (3)
Snímka zo zatýkania hľadaného Košičana.  (Zdroj: Prezídium PZ)

Zapletený mal byť podľa Korzára do likvidácie údajného šéfa albánskej enklávy košického podsvetia Fadila Pasjaču. Ten poslednýkrát vydýchol na Budapeštianskej ulici 11. februára 2000.

Podnikol opatrenia

Hľadaný Košičan, ktorý bol členom organizovanej skupiny boržovci, chcel po sebe zahladiť všetky stopy a sťažiť tak jeho vypátranie. "Odhlásil si trvalý pobyt zo Slovenska a ukrýval sa najmä v Nemecku a v Českej republike. Lovci lebiek nič nepodcenili a začali vykonávať intenzívne pátranie s krycím názvom ARGO 1," informovali zástupcovia zákona.

Polícia odhalila detaily brutálnej mafiánskej popravy! Piťo holými rukami zlomil väzy svedkovi

Policajtom sa tak napokon podarilo zistiť, kde sa Kinlovič zdržiava. "Oslovili preto partnerskú súčasť, Policejní Prezídium České republiky. Policajti museli postupovať s maximálnou opatrnosťou a razantnosťou. Museli počítať aj s tým, že by mohol byť ozbrojený," odznelo v príspevku na Facebooku slovenskej polície.

Ako je vidieť aj na videu zo zadržania, moment prekvapenia zabral. Akcia mala hladký a rýchly priebeh. Košičan ani nestihol klásť odpor. "Teraz čaká v českej väzbe na vydanie na Slovensko, o ktorom bude rozhodovať súd," uzavrela polícia.

Viac o téme: VrahMafiaOdsúdenýPolícia Lovci duchovPeter Kinlovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu