Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodič (24) prekročil na diaľnici rýchlosť o 86 km/h: Nepomohla mu ani výhovorka o práci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Trenčianski diaľniční policajti namerali na D1 pri Trenčíne smerom na Bratislavu vodiča, ktorý prekročil rýchlosť o 86 kilometrov za hodinu. Pokutu za rýchlu jazdu zaplatil na mieste, informovala o tom v pondelok Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

"Vodičovi Volkswagenu Golf, 24-ročnému Dominikovi z okresu Spišská Nová Ves, policajti cestným rýchlomerom namerali na diaľnici D1 medzi Trenčínom a Chocholnou o 22.06 h rýchlosť jazdy 216 kilometrov za hodinu," opísala Antalová. 

Vodiča podľa nej policajti predpísaným spôsobom zastavili a vyzvali ho na predloženie dokladov potrebných na vedenie vozidla a následne na to, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu.

"U mladého vodiča bola dychová skúška negatívna. Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti na diaľnici mu bola uložená bloková pokuta 800 eur, ktorú policajtom zaplatil priamo na mieste. Ako dôvod prekročenia rýchlosti mal diaľničným policajtom uviesť, že sa ponáhľa z jednej roboty do druhej," dodala. 

Diaľniční policajti budú v kontrolách merania rýchlosti jazdy pokračovať aj naďalej, rýchlosť jazdy je totiž podľa nich jedna z najčastejších príčin zavinenia dopravných nehôd. 

Viac o téme: RýchlosťPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu