Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Smrť na železnici v Bratislave: Vlak zrazil muža, hlásia hodinové zdržania

Kolajnice Zobraziť galériu (2)
Kolajnice (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V stredu dopoludnia došlo v hlavnom meste k obrovskej tragédii. Pri stanici Bratislava - Vinohrady vlak usmrtil človeka. Nešťastím sa v súčasnosti zaoberá polícia. Z dôvodu nehodovej udalosti hlásia meškania vlakov, vyšplhali sa aj na 90 minút.

O udalosti spočiatku informovala Železničná spoločnosť Slovensko na mikroblogovacej sieti Twitter. Podľa príspevku sa osoba neoprávnene pohybovala v koľajisku. Vlak EC 273 smeroval z Prahy do Budapešti. Správu potvrdil aj hovorca ZSSK Tomáš Kováč. "Železničná spoločnosť Slovensko potvrdzuje, že dňa 6. 3. 2019 o 10:43 prišlo k nehodovej udalosti v železničnej stanici Bratislava-Vinohrady. Vlak EC 273 Metropolitan (Praha hl. n. 05:50 – Budapest-Nyugati pu.t 12:20) zrazil a usmrtil osobu v koľajisku," priblížil.

V Brne sa zrazili dva vlaky: VIDEO 23 zranených, 15 ľudí skončilo v nemocnici

Udalosť ovplyvnila vlakovú dopravu. Viaceré spoje aj v popoludní hlásia hodinové meškania. Ako uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, v uvedenom úseku je aj naďalej vylúčená železničná doprava, vedená je cez stanicu Bratislava - Východ.

"Podľa doterajších informácií rušňovodič eurocity vlaku pri prechádzaní uvedeného úseku spozoroval osobu mužského pohlavia, ktorá náhle vstúpila do koľajiska," informovala policajná hovorkyňa. Rušňovodič podľa jej slov stretu vlaku s mužom nedokázal zabrániť aj napriek tomu, že bezodkladne použil výstražné znamenie a rýchlobrzdu.

"Muž doposiaľ nezistenej totožnosti utrpel stretom s vlakom zranenia nezlučiteľné so životom," doplnila Mihalíková. Totožnosť mŕtveho policajti v súčasnosti zisťujú. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala hovorkyňa na záver.

Viac o téme: VlakSmrťBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu