Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zásah NAKA na východe Slovenska: VIDEO zo zatýkania falšovateľov lístkov na MS v hokeji

Oplatí sa byť športovým fanúšikom a mať svoj obľúbený tím. Zobraziť galériu (4)
Oplatí sa byť športovým fanúšikom a mať svoj obľúbený tím. (Zdroj: profimedia.sk)

POPRAD/SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Polícia na sociálnej sieti priniesla šokujúcu správu. Týka sa podvodu s lístkami na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa tohto roku budú konať na Slovensku. Podvodníkom však klepla po prstoch NAKA, ktorá v stredu vykonala domové prehliadky.

Polícia na svojej facebookovej stránke uviedla, že policajti expozitúry Bratislava národnej protizločineckej jednotky NAKA PPZ v strede týždňa vykonali v rámci akcie „Macejko“ domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Akcia niesla názov podľa maskota májových MS v hokeji - medveďa Macejka.

Šatan o domácich majstrovstvách sveta: Čo považuje za úspech slovenskej reprezentácie?

Kukláči zasahovali v mestách Poprad a Spišská Nová Ves "v rámci trestného stíhania pre zločin podvodu v súvislosti s predajom vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta v hokeji 2019 v Bratislave a Košiciach," znie v príspevku. Zadržaní boli zatiaľ dvaja podozriví muži. 

Sú vaše lístky falošné?

Ak sa pýtate, ako máte prísť na to, či máte doma pravé vstupenky, stačí ich porovnať so snímkami, ktoré Polícia SR zverejnila na Facebooku

"Vopred vytlačené lístky - pri vizuálnom pohľade viete zistiť, že nesedí koncové číslo podujatia v ľavom hornom rohu, ktoré má byť 82. Taktiež nesedí výpočet DPH z ceny lístka. Samotný bar kód je tiež falošný, čo je už ale nemožné letmým pohľadom overiť," opísala polícia.

Falošné lístky.
Zobraziť galériu (4)
Falošné lístky.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

V príspevku ďalej informovali aj o E-tickete, ktorý si môžete vytlačiť doma. "Tu faktografické údaje sedia, problémom je bar code. Je badateľné, že nie je úplne "kvalitný" a nie je v poriadku," dodali zástupcovia zákona. Najlepšiu prevenciu, ako predísť tomu, aby ste boli podvedení, vidí polícia v kupovaní lístkov len od autorizovaných predajcov. Správu budeme aktualizovať.

Falošný lístok.
Zobraziť galériu (4)
Falošný lístok.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Hokejové majstrovstvá sveta sa budú konať v Košiciach a v Bratislave od 10. do 26. mája 2019. Na Slovensku sa šampionát tohto druhu uskutoční po druhý raz.

Viac o téme: PodvodHokejLístkyNAKAMajstrovstvá sveta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu