Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia zadržala 48-ročného Jaroslava: Obvinili ho z prechovávania zbraní, drog a vyhrážanie

Polícia našla u muža drogy aj strelné zbrane. Zobraziť galériu (4)
Polícia našla u muža drogy aj strelné zbrane. (Zdroj: KR PZ Košice)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Polícia obvinila muža zo Spišskej Novej Vsi pre vyhrážanie sa a držbu zbrane. Stíhaný je väzobne.

"Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi prijali oznámenie od poškodenej ženy, ktorá uviedla, že podozrivá osoba sa jej pod vplyvom alkoholu vyhrážala smrťou a inou ťažkou ujmou, podpálením obydlia aj vozidla, pričom počas verbálneho útoku do nej celý čas strkala rukami," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Poškodená zároveň podľa jej ďalších slov uviedla, že táto osoba by mala mať v držbe aj zbrane.

Polícia našla u muža
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Na miesto okamžite vyslali policajnú hliadku, aby oznámenie preverila a podozrivú osobu obmedzila na slobode. "Počas vykonávania potrebných procesných úkonov bolo zistené, že táto osoba sa už aj v minulosti dopustila obdobného skutku," ozrejmila hovorkyňa s tým, že polícia v tejto súvislosti obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania sa 48-ročného Jaroslava zo Spišskej Novej Vsi, ktorý je už stíhaný väzobne. "Za tento skutok hrozí obvinenému mužovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," vyčíslila.

Polícia našla u muža
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Spišskonovoveskí kriminalisti reagovali aj na oznámenie, že obvinený u seba prechováva zbrane a vykonali domovú prehliadku. "Počas nej bol nájdený samopal vz. 58 a ručná palná zbraň, ktoré boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Taktiež bolo zistené, že obvinený muž nemal v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive na držanie týchto zbraní príslušné povolenie ani oprávnenie," priblížila Ivanová. Vyšetrovateľ preto v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Polícia našla u muža
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Viac o téme: DrogyZbraneVäzbaVyhrážaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu