Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Izraelská polícia zasiahla voči sieti distribuujúcej marihuanu: Nie sme zločinci, odkazujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEL AVIV - Štyridsaťdva osôb zadržala v utorok izraelská polícia pri rozsiahlom zásahu voči sieti Telegrass, ktorá prostredníctvom internetovej aplikácie vo veľkom distribuovala marihuanu a ďalšie drogy. Informovala o tom agentúra DPA.

Sieť Telegrass anonymne doručovala zákazníkom najmä zásielky marihuany a hašišu, ale aj kokaínu či extázy. Využívala pritom populárnu aplikáciu Telegram umožňujúcu posielanie šifrovaných správ. Týmto spôsobom sa mohli drogy ľahšie dostávať aj k neplnoletým osobám. Izraelská polícia pri vyšetrovaní prípadu spolupracovala s bezpečnostnými zložkami z Ukrajiny, USA a Nemecka. Sieť Telegrass pritom klasifikovala ako zločineckú organizáciu. 

"Toto je medzinárodná záležitosť týkajúca sa zločineckej organizácie operujúcej cez sieť, ktorá má infraštruktúru v Izraeli aj na celom svete," uviedla vo vyhlásení izraelská polícia. "Nie sme zločinci... prosím pochopte to! Sme iba ľudia milujúci slobodu, to je všetko," uviedla v príspevku na Facebooku skupina Telegrass, ktorá tvrdí, že len pomáha chorým a ľuďom s bolesťami. "Telegrass je v telefónoch štvrťmilióna Izraelčanov... Priehrada sa pretrhla, nemáte ako zastaviť legalizáciu," dodala. 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ešte v pondelok naznačil, že zvažuje možnosť legalizácie marihuany. Vyjadril sa tak necelý mesiac pred predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré sa budú v Izraeli konať 9. apríla. DPA pripomenula, že legalizáciu marihuany má vo svojej predvolebnej kampani aj jedna menšia izraelská pravicová strana. V Izraeli ešte vlani schválili legislatívu, ktorá dekriminalizuje užívateľov marihuany, ak ich s touto drogou — v dávke na osobné použitie — nezadržia viac ako trikrát. 

Viac o téme: MarihuanaPolícia IzraelTel AvivTelegrass
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu