Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

AKTUÁLNE Zásah NAKA: V rukách elitnej polície skončili manažéri Národnej banky Slovenska

Ilustračná foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ finančnej polície obvinil zo zneužitia právomoci verejného činiteľa manažérov Národnej banky Slovenska. Informáciu priniesla Polícia SR na sociálnej sieti. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny 10 až 20 rokov za mrežami.

Ako informovala polícia, obzvlášť závažného zločinu sa mali dopustiť protiprávnym rozhodnutím o zavedení nútenej správy jednej z poisťovní.

Budova NBS v Bratislave.
Zobraziť galériu (2)
Budova NBS v Bratislave.  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Výkon funkcie členov štatutárneho orgánu poisťovne bol týmto rozhodnutím pozastavený. Nahradil ich nútený správca, vymenovaný NBS, ktorému mali dať súhlas na podanie návrhu na vyhlásenie konkurzu poisťovne," znelo v príspevku.

Pri razii NAKA zatkli starostu aj syna: U mafiánskeho gangu sátorovcov si mali objednať vraždy

Obvinenými sú Ivan B. (55) a Monika I. (47). Stíhaní sú na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 20 rokov.

Vyjadrenie NBS

Národná banka Slovenska zatiaľ nedostala o obvinení žiadnu oficiálnu informáciu od polície. "NBS žiadnu oficiálnu informáciu (uznesenie) k obvineniu od vyšetrovateľa zatiaľ nedostala. Informáciu má NBS len z médií, čo nepostačuje na zodpovedné vyjadrenie sa k uzneseniu vyšetrovateľa," uviedla v stanovisku vedúca komunikačného oddelenia NBS Jana Kováčová.

Viac o téme: ManažériNBSNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu