Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Františkova smrť otriasla Bratislavčanmi: FOTO Jeho bicykel zlisoval autobus, srdcervúci osud

Zrážka cyklistu s vozidlom MHD sa skončila tragicky. Zobraziť galériu (5)
Zrážka cyklistu s vozidlom MHD sa skončila tragicky. (Zdroj: Tip čiateľa, FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - V mestskej štvrti Vrakuňa včera vyhasol život staršieho cyklistu, ktorý podľahol utrpeným zraneniam po tom, čo došlo k stretu medzi ním a autobusom MHD. Polícia už začala tragický incident vyšetrovať. Podľa našej čitateľky na bicykli sedel František (†66), ktorý bol v miestnej komunite považovaný za legendu.

Tragický incident sa stal v priebehu včerajšieho podvečera. Podľa krajského policajného hovorcu Michala Szeiffa došlo k zrážke autobusu MHD a cyklistu (66). Ten po strete na Hradskej v smere k Estónskej ulici utrpel zranenia, s ktorými bol privolanou sanitkou prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Bohužiaľ, počas prevozu zraneniam podľahol.

Zrážka cyklistu s vozidlom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

„Vodič vozidla MHD bol na mieste podrobený vykonaniu dyhovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tá prítomnosť alkoholu v dychu vodiča nepreukázala,“ povedal Szeiff s tým, že hliadka dopravnej polície bola vyslaná k prevereniu spomínaného oznámenia krátko pred 17.30 hodinou.

Zrážka cyklistu s vozidlom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Okolnosti tragickej nehody sú nateraz nejasné. „Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností, ktoré tejto udalosti predchádzali, sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II, ktorý začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ doplnil hovorca.  

Zrážka cyklistu s vozidlom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Nika)

František (†66) sa svojmu novému bicyklu veľmi tešil

Podľa Moniky je zosnulým mužom František, ktorému sa zrejme stali osudnými absentujúce reflexné prvky. „Dnes večer (14. februára pozn. red.) Vrakuňa prišla o ikonu. Celý život si ho pamätám, ako chodil pešo. Pamätám si, ako sa tešil z prvého bicykla. Pamätám si, ako mu známy namontovali na bicykel reflexné prvky a on si ich na druhý deň dal dole, že ich nepotrebuje. Dnes sa mu to stalo osudným a neosvetleného ho zachytil autobus. Ferko nemal žiadnu rodinu, tak mu poprajme, aby mu tam hore bolo dobre,“ smúti žena.    

Zrážka cyklistu s vozidlom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čiateľa/Erika)

Zástupcovia zákona vyzývajú vodičov k opatrnosti a zodpovednosti

Aj v nadväznosti na uvedenú dopravnú nehodu polícia opätovne apeluje a vyzýva všetkých motorových, ale aj nemotorových účastníkov cestnej premávky, aby dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky zodpovedne pristupovali k svojim životom, ale aj životom ostatných.

Viac o téme: BratislavaNehodaAutobusCyklista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu