Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédií na Spiši pribúda: FOTO Chodca (†74) zachytilo auto, bol na mieste mŕtvy

Tragická dopravná nehoda sa stala v meste Krompachy. Zobraziť galériu (2)
Tragická dopravná nehoda sa stala v meste Krompachy. (Zdroj: KR PZ Košice)

KROMPACHY – Polícia vyšetruje okolnosti tragickej dopravnej nehody, ktorá sa v nedeľu večer stala pri Krompachoch v okrese Spišskej Novej Vsi. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Lenka Ivanová informovala, že podľa doterajších zistení 56-ročný vodič smerujúci na obec Kolinovce zachytil autom chodca.

„Šofér sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu svojho vozidla a nesledoval dostatočne cestnú premávku, pričom počas jazdy zachytil 74-ročného chodca, ktorý v tom čase kráčal po pravej strane vozovky rovnako smerom na obec Kolinovce,“ uviedla hovorkyňa s tým, že chodec po zrážke s vozidlom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. 

Tragická dopravná nehoda sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Vodiča polícia na mieste podrobila dychovej skúške s negatívnym výsledkom, u chodca bola na zistenie prítomnosti alkoholu nariadená pitva. Prípad podľa Ivanovej prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Za posledné obdobie pritom nejde o prvú tragickú nehodu na Spiši, keď na ceste zahynul chodec. Minulý týždeň zrazil vodič 84-ročnú chodkyňu na priechode v Spišskej Novej Vsi. Okrem toho cez víkend po náraze do cestárskeho auta zahynula ďalšia žena pri Spišskom Hrhove.

Viac o téme: NehodaChodecPolícia Krompachy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu