Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dramatický zásah v Detve: FOTO Muž s káblom omotaným okolo krku skočil z balkóna, šokujúci záver

Polícia zachránila muža, ktorý chcel spáchať samovraždu.
Polícia zachránila muža, ktorý chcel spáchať samovraždu. (Zdroj: FB/Polícia SR)

DETVA – Nebyť pohotového zásahu našich policajtov, 50-ročný muž v jednej z obcí pri Bystrici by už nemusel byť medzi nami. Privolaní policajti ho totiž zachytili vo chvíli, keď skočil z balkóna. Keďže muž kládol odpor, napokon z takmer dvojmetrovej výšky spadol.

Muž (50) stál na vonkajšej strane balkóna, držal sa zábradlia. Okolo krku mal omotaný elektrický kábel, ktorého druhý koniec bol priviazaný o vrchnú časť zábradlia. Tento pohľad sa naskytol policajnej hliadke z Obvodného oddelenia PZ v Detve po tom, čo operačné stredisko prijalo oznámenie. 

Na snímke je dvojica policajtov, ktorí muža zachránili.
Zobraziť galériu (1)
Na snímke je dvojica policajtov, ktorí muža zachránili.  (Zdroj: FB/Polícia SR)
 

Keď nepomáhalo dohováranie a presviedčanie zúfalého muža, ktorý už strácal silu, muži zákona vbehli na balkón, chytili ho za oblečenie, predlaktie, a vtom muž skočil. Ako ho držali visiaceho vo vzduchu, a pokúšal sa im vyšmyknúť, vrchná časť odevu sa mu vyzliekla. Jeden ho držal za ruky, a druhý policajt mu uvoľnil omotaný kábel a zložil mu ho z krku. Brániaci sa muž sa im vytrhol, a spadol na zem z výšky približne 180 centimetrov. Po páde sa sám postavil na nohy a nemal nijaké viditeľné zranenia.

Muža si na mieste prevzala sanitka, ktorá ho následne previezla do nemocnice. „Príčinou jeho neuváženého rozhodnutia bola okrem iného aj závislosť od alkoholu, z ktorej sa už v týchto dňoch lieči,“ uviedla polícia. Zdôraznila, že samovražda nikdy nevyrieši nijaké problémy. „Vždy sa obráťte na svojich rodičov, súrodencov, učiteľov, kamarátov... Každý má niekedy ťažké obdobie, a potrebuje pomoc. Môžete sa obrátiť aj na linky 116 111 a 055/ 622 2323,“ dodala.

Viac o téme: PolíciaDetvaZáchranaSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu