Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma pri Banskej Bystrici: FOTO Školáčka chcela skočiť z balkóna, obavy matky sa potvrdili

Fiľakovskí policajti. Zobraziť galériu (2)
Fiľakovskí policajti. (Zdroj: KR PZ BB)

FIĽAKOVO – Hrôzostrašné chvíle znášala matka z Fiľakova. Keď deň vystriedal večer, o svojej 15-ročnej dcére nemala ani slychu. Kto vie, ako by prípad dopadol, keby nezalarmovala policajtov. Nechýbalo totiž veľa k tomu, aby si siahla na život.

Oznámenie od zúfalej ženy prijali fiľakovskí policajti v pondelok vo večerných hodinách. Uvádzala, že jej 15-ročná dcéra sa ešte nevrátila zo školy domov.

Policajná hliadka začala po dievčine okamžite pátrať. „Vykonali miestne pátranie, preverovali miesta, kde sa obvykle zdržiavajú nezvestné osoby, a približne po 20 minútach od prijatia oznámenia dievča našli v starom neobývanom dome,“ spresnili zástupcovia zákona na svojom facebookovom účte.

Podľa ich opisu stálo dievča na balkóne druhého poschodia, preliezala zábradlie a kričala, že sa chce zabiť. „Aj napriek presviedčaniu zo strany policajtov, dievča chcelo skočiť z balkóna. Keď nepomohli slová, policajti k nej priskočili, chytili ju za kabát a preložili ju späť cez zábradlie,“ napísali.

Na snímke sú nstržm. Dominik Kardáč a por. Marian Murín, ktorí svojím pohotovým konaním a profesionálnym zákrokom zabránili dievčine v skoku.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke sú nstržm. Dominik Kardáč a por. Marian Murín, ktorí svojím pohotovým konaním a profesionálnym zákrokom zabránili dievčine v skoku.  (Zdroj: KR PZ BB)

Na záver podčiarkli, že samovražda nikdy nevyrieši nijaké problémy. „Vždy sa obráťte na svojich rodičov, súrodencov, učiteľov, kamarátov... Každý má niekedy ťažké obdobie a potrebuje pomoc,“ apelujú s tým, že kedykoľvek sa môžete obrátiť aj na linky 116 111 a 055/ 622 2323.

Viac o téme: ZáchranaFiľakovoSamovraždaBalkón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu