Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Obvinený z Kuciakovej vraždy vypovedal, že zvažovali zabiť Lipšica a prokurátora Žilinku

Daniel Lipšic a Maroš Žilinka Zobraziť galériu (4)
Daniel Lipšic a Maroš Žilinka (Zdroj: SITA, Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Obvinení z vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka mali podľa výpovede Zoltána Andruskóa uvažovať o vražde ďalších dvoch ľudí. Okrem prvého námestníka Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho mal medzi údajne byť aj Daniel Lipšic, právny zástupca rodiny popraveného novinára, ktorý v minulosti zastával funkciu ministra vnútra. Myšlienka vraj pochádza od Kočnera a Zsuzsovej. Článok je aktualizovaný o informáciu, že obvinení z vraždy Kuciaka zvažovali aj likvidáciu prokurátora Maroša Žilinku.

Podľa najnovších informácií Denníka N obvinení z vraždy Kuciaka zvažovali tiež vraždu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a niekdajšieho Lipšicovho štátneho tajomníka Maroša Žilinku.

Maroš Žilinka
Zobraziť galériu (4)
Maroš Žilinka  (Zdroj: SITA)

Lipšič sa však k tejto informácii, ktorú dnes priniesla TV Markíza, nechcel vyjadrovať. „Priebežne komunikujeme, ale ja si tú komunikáciu nechám pre seba. Nebudem ju zverejňovať, ale, samozrejme, tá komunikácia aj s vyšetrovateľmi a prokurátormi je priebežná,“ uviedol advokát pre televíziu.

Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (4)
Daniel Lipšic  (Zdroj: Topky/Maarty)

Obvinení z vraždy Jána Kuciaka mali podľa výpovede Zoltána Andruskóa, ktorý je medzi trestne stíhanými za vraždu novinára a jeho snúbenice, premýšľať o vražde ďalších dvoch ľudí.

Začiatkom októbra vyšla informácia, že minimálne dvaja z obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka, Alena Zs. a Tomáš Sz., mali byť najatí aj na likvidáciu prvého námestníka Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho.

Viac o téme: Daniel LipšicVraždaKuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu