Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé VIDEO zo šachty: Chlapček (2) je v nej uväznený už piaty deň, rodičia strácajú nádej

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Inside Edition)

TOTALÁN – Viac ako sto hasičov a záchranárov už piaty deň bojuje o život 2-ročného chlapca Julena, ktorý v nedeľu spadol do hlbokej a úzkej šachty v južnom Španielsku po tom, čo v skorých popoludňajších hodinách utiekol rodičom. Jeho plač sa zo studne prestal ozývať až po 18 hodinách od nešťastia.

Na internete sa objavilo video, ktoré natočili záchranári prostredníctvom robotickej kamery. Vďaka záberom zistili, aké sú v šachte hlbokej 107 metrov a širokej 25 centimetrov podmienky. Kamera sa dostala iba do hĺbky 73 metrov, lebo zvyšok tvorí piesok a voda. Záchranári sa preto obávajú, že dieťa bolo pohltené.  

K tomuto predčasnému záveru ich viedlo aj objavené vrecko s cukríkmi, ktoré zachytila kamera. Chlapec ho mal v čase tragédie držať v ruke. Šanca, že Julen je stále nažive, je teraz minimálna. „Zdá sa mi, akoby prešlo už niekoľko mesiacov. Sme zdrvení,“ povedal chlapov otec José.   

Záchranári hľadajú nezvestného dvojročného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)
   

Šachtu, ktorá je pre dospelého príliš úzka, vyvŕtali robotníci pred mesiacom počas hľadania vody a nebola zakrytá ani chránená, informovali miestne médiá. Zástupkyňa španielskej vlády v provincii Malaga Maria Gamezová ešte uviedla, že záchranári sa pri hľadaní chlapca snažia neupchať studňu s malým priemerom padajúcou zeminou.

Desivé VIDEO zo šachty:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Viac o téme: ŠpanielskoStudňaChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu