Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Osudový okamih pred Vianocami: Štvorročnú Ivanku zavalil televízor, bola na mieste mŕtva

Tragická smrť v Revúcej.
Tragická smrť v Revúcej. (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

REVÚCA/BRATISLAVA - Mala to byť pokojná nedeľa, no pre rodinu z Revúcej mala nesmierne trpkú príchuť. Len štvorročná Ivanka totiž na seba nešťastne stiahla televízor a skrinku, na ktorej bol položený. Malé telíčko bolo proti váhe ťažkého stroja príliš krehké. Dievčatko fatálnym poraneniam okamžite podľahlo.

Ako uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, v súvislosti s prípadom začala polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Bližšie okolnosti, za ktorých k udalosti došlo, sú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania. Ďalšie informácie k prípadu polícia neposkytuje," dodala.

Nešťastie sa odohralo v tejto bytovke v Revúcej.
Zobraziť galériu (1)
Nešťastie sa odohralo v tejto bytovke v Revúcej.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková priblížila, že maloletá pacientka utrpela devastačné poranenia. "Aj napriek veľkému úsiliu záchranárov im podľahla. Privolaný lekár musel, žiaľ, konštatovať exitus," uviedla.

Tragická smrť v Revúcej: Dievčatko (†4) zavalil televízor

Záhadou sú však okolnosti celého prípadu. Podľa portálu noviny.sk mali byť totiž v osudnej chvíli doma obaja rodičia. Matka mala variť obed v kuchyni, otec mal byť v čase tragédie v pivnici. Ivanka sa so súrodencami, šesťročným bratom a dvojročnou sestrou, mali hrať v izbe. Televízor, ktorý dievčatko na seba stiahlo, mal byť veľký a starý, okrem neho na ňu spadol aj nábytok. Kto je za smrť Ivanky zodpovedný a či v tomto prípade pochybili rodičia, preukáže až vyšetrovanie.

Nešlo o prvý prípad

Pred vyše štyrmi rokmi zahynula po tom, ako na seba stiahla 30-kilogramový televízor, len dvojročná Terezka. Nehoda sa stala počas návštevy starých rodičov v Bánove (okres Nové Zámky). Mladá rodina pochádzala z Bratislavy. 

Tragický zlomok sekundy: Terezku (†2) privalil televízor, nemala šancu prežiť!

Zranené dievčatko sa pokúšali oživiť na mieste, previezli ho aj do nemocnice, no všetko bolo márne. Aj napriek operácii zomrela. Tragédiu si snáď najviac vyčítala jej stará mama, v ktorej dome sa všetko odohralo.

Viac o téme: TelevízorSmrťDievčatkoRevúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu