Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Tragický zlomok sekundy: Terezku (†2) privalil televízor, nemala šancu prežiť!

Tragédia sa odohrala v tomto dome Zobraziť galériu (2)
Tragédia sa odohrala v tomto dome (Zdroj: Google, mindmotivations.com)

NOVÉ ZÁMKY - Malá chvíľa nepozornosti poznačila rodičov na celý život. Návšteva starej mamy v Bánove (okres Nové Zámky) skončila pre mladú rodinku s dvoma deťmi tou najväčšou tragédiou, akú si len rodič dokáže predstaviť - smrťou 2-ročnej Terezky, ktorá na seba pri hraní stiahla asi 30-kilogramový televízor. Dievčatko nemalo šancu prežiť.

Mladá rodina z Bratislavy bola aj s dvoma deťmi na návšteve u starej mamy v Bánove, keď sa zrazu rodinným domom ozval obrovský buchot. Všetci sa zbehli v obývačke, kde sa im naskytol otrasný pohľad. Jedno z detí, len 2-ročná Terezka, ležala pod ťažkým starým televízorom, ktorý na seba zrejme počas šantenia stiahla.

Rodičia okamžite volali na tiesňovú linku a operátor im zatiaľ, čo na miesto dorazila záchranka, opísal postup, ako dcérke podať prvú pomoc. "Počas hovoru na tiesňovú linku 155 dieťatko prestalo dýchať, volajúci ho podľa rád operátora až do príchodu záchrannej služby oživovali," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. V oživovaní pokračovali aj záchranári a ťažko zranené dievčatko previezli do novozámockej nemocnice.

K nešťastiu došlo v dome Terezkinej starej mamy.
Zobraziť galériu (2)
K nešťastiu došlo v dome Terezkinej starej mamy.  (Zdroj: google)

Terezku okamžite operovali, no aj napriek všetkej snahe lekárov, nakoniec zraneniam podľahla. Ťažký televízor jej totiž spôsobil vážne poranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Rodina je z tragédie nesmierne zdrvená. Najviac si smrť dievčatka vyčíta otec a stará mama, v ktorej dome sa všetko odohralo.

Polícia sa úmrtím dieťatka zaoberá, no vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie neposkytuje. Všetko však nasvedčuje tomu, že išlo len o veľmi nešťastnú náhodu, ktorej zrejme zabrániť nik nemohol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu