Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krutý osud Vladka (†15) z Jelky: Smrť pred kamarátmi, opustená budova naháňa strach už roky

Vladko (†15) zomrel pri nešťastnej tragédii, zavalila ho betónová stena.
Vladko (†15) zomrel pri nešťastnej tragédii, zavalila ho betónová stena. (Zdroj: Facebook/V.V.)

JELKA - Rodinu z Jelky zasiahla dva týždne pred Vianocami obrovská tragédia. Prišli o milovaného Vladka (†15), ktorý sa šiel hrať von s kamarátmi, no nevinná zábavka mala napokon tragický koniec. Tínedžera zavalila betónová stena starej budovy. Zranenia boli natoľko vážne, že im podľahol.

Rodina sa s nešťastím nedokáže zmieriť. Keď Vladko išiel v pondelok von v sprievode kamarátov, nikoho ani v zlom sne nenapadlo, čo sa môže prihodiť.

Chlapci ale vošli do opusteného objektu bývalej hlivárne. Približne o 17. hodine poobede došlo k obrovskému nešťastiu. Zrútila sa stena, ktorá nešťastne zavalila jedného z tínedžerov. „Chlapec utrpel fatálne poranenia, ktorým na mieste podľahol. Lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Vladko (†15) zomrel pri
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/V.V.)

Pri udalosti zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia miesto zabezpečila, záchranári vykonali prehliadku so špeciálne vycvičenými psami na vyhľadávanie osôb v ruinách. Záchranná akcia skončila neskoro večer, približne o 22. hodine. V čase nešťastia sa podľa našich informácií v objekte nachádzali aj iné dve osoby okrem Vladka. Spočiatku sa medzi tamojšími rozšírila informácia, že zranenia mal utrpieť aj ďalší chlapec, keďže ho nevedeli nájsť. Našťastie sa však skutočnosť nepotvrdila.

PRÁVE TERAZ Tragédia v obci pri Galante: Chlapca zavalila stena budovy, zraneniam podľahol

Budova bývalej hlivárne chátra už roky. Nemá strechu a naokolo chýba oplotenie. Podľa komentárov domácich bolo len otázkou času, kedy sa tu niekomu niečo stane. Tínedžerom sa teda mohla vypomstiť ich zvedavosť. Čo presne nešťastiu predchádzalo, však preukáže až vyšetrovanie. "Vec prevzal vyšetrovateľ, bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie," priblížila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Starosta Jelky Gabriel Kiš uviedol, že opustenú budovu, ktorá sa nachádza v obrovskom areáli, obec nevlastní. Stojí na súkromnom pozemku. V rukách ju mali viacerí majitelia, naposledy bola vo vlastníctve dnes už skrachovanej spoločnosti. Obec plánuje do budúcna podniknúť opatrenia, aby sa podobná situácia neopakovala. Starosta, ktorý bol v čase udalosti na čele úradu prvý deň, však podrobnosti zatiaľ nekonkretizoval. 

Nešťastie ho však veľmi zasiahlo. "Je to strašná tragédia," poznamenal. Vladka poznal osobne, podľa jeho slov bol šikovným futbalistom, mal pokojnú povahu a vôbec nerobil problémy.

Viac o téme: TragédiaSmrťTínedžerJelka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu