Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smutný prípad z Prahy: FOTO Vodič sanitky nemohol previezť predčasne narodené dieťa, šokujúci nález

Zlodej ukradol kolesá zo sanitky, ktorá preváža predčasne narodené deti. Zobraziť galériu (4)
Zlodej ukradol kolesá zo sanitky, ktorá preváža predčasne narodené deti. (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

STODŮLKY – Otrasný prípad skončil v rukách pražskej polície. Tá aktuálne pátra po zlodejovi, ktorý môže konkurovať mechanikom formuly 1. Špeciálnej sanitke totiž odmontoval všetky štyri kolesá. A keď bol jej vodič povolaný do služby, okrem hrozného pohľadu ho prepadla panika, išlo totiž o život bábätka.

Keď páchateľ prechádzal cez Hábovu ulicu v pražských Stodůlkach, zrejme si všimol, že sanitka stojí na úplne nových zimných pneumatikách. Preto sa uchýlil k hroznému činu.

Na jej vodiča, ktorý preváža inkubátory na detskú kliniku v druhom pražskom obvode, tak čakalo nemilé prekvapenie. Zdravotnícke vozidlo bolo len na tehlách a vôkol neho sa povaľovali pohádzané skrutky.

Zlodej ukradol kolesá zo sanitky, ktorá preváža predčasne narodené deti.
Zobraziť galériu (4)
Zlodej ukradol kolesá zo sanitky, ktorá preváža predčasne narodené deti.  (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

V čase, keď si vodič v takomto stave našiel sanitku, chystal sa pre malého pacienta do Kolína. „Tieto špeciálne vozidlá pre novorodencov sú na Prahu a Stredočeský kraj tri. Z toho ten, kto má pohotovosť, tak si auto berie domov,“ objasnil vedúci dispečingu Dopravnej zdravotníckej služby David Ratimec s tým, že kým nezačne snežiť, sanitka bude jazdiť na letných pneumatikách. S tými ale nemôže ísť po určitých diaľničných úsekoch.

Zlodej ukradol kolesá zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Zlodej sanitke odmontoval všetky štyri kolesá. „Preto musel vyraziť náhradný vodič. Samozrejme, došlo k oneskoreniu,“ dodal Ratimec. Našťastie, bábätko je v poriadku, čo potvrdili aj lekári, ktorým sa predčasne narodený pacient dostal do rúk ešte včas.

Vedúci dispečingu Dopravnej zdravotníckej služby David Ratimec.
Zobraziť galériu (4)
Vedúci dispečingu Dopravnej zdravotníckej služby David Ratimec.  (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Prípadom sa zaoberá polícia, pričom podľa nej výška hmotnej škody presahuje viac ako 20-tisíc korún (cca 770 eur). „Prípadom sa zaoberáme pre trestný čin krádež a pátrame po zatiaľ neznámom páchateľovi,“ uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Viac o téme: PrahaZlodejSanitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu