Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrôzostrašná nehoda v Košiciach! FOTO Vodič vpálil do zastávky MHD

Hrozivá dopravná nehoda sa stala na Alejovej ulici v Košiciach. Zobraziť galériu (6)
Hrozivá dopravná nehoda sa stala na Alejovej ulici v Košiciach. (Zdroj: HaZZ)

KOŠICE - Dopravná nehoda, ktorá sa odohrala v skorých ranných hodinách v Košiciach, šokovala okolie. Pri pohľade na fotografie zničeného auta sa totiž vynárali otázky, ako vôbec mohlo k takejto havárii pri maximálnej povolenej rýchlosti v meste dôjsť. Šťastím bolo, že v čase nehody na zastávke nik nestál. Vodič utrpel ťažké zranenia, no zázrakom prežil.

Ako uviedla košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, k nehode došlo o pol siedmej ráno na Alejovej ulici v Košiciach. Šofér Peugeotu smeroval na sídlisko Železníky. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Pohľad na vozidlo bol žalostný, je zázrak, že vodič prežil.
Zobraziť galériu (6)
Pohľad na vozidlo bol žalostný, je zázrak, že vodič prežil.  (Zdroj: HaZZ)

"Vodič pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, dostal s vozidlom šmyk a narazil do oplotenia zastávky mestskej hromadnej dopravy," priblížila okolnosti hovorkyňa.

V čase nehody našťastie na zastávke nikto nestál.
Zobraziť galériu (6)
V čase nehody našťastie na zastávke nikto nestál.  (Zdroj: HaZZ)

Hasiči vodiča vystrihovali z auta

V čase, keď šofér autom vrazil do oplotenia, na zastávke našťastie nikto nestál. Podľa policajnej hovorkyne utrpel ťažké zranenia. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k mužovi, ktorý sa zranil pri dopravnej nehode. Utrpel úraz hlavy, záchranári ho po ošetrení previezli pri vedomí do jednej z košických nemocníc,“ dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Hrozivá dopravná nehoda sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HaZZ)

Hovorkyňa košickej záchranky Ľubica Bajerovská priblížila, že po príchode záchrannej zdravotnej služby bol vodič čiastočne vymrštený z auta hornou polovicou tela. "Osoba utrpela závažné poranenia a po stabilizácii základných životných funkcií bola prevezená posádkou rýchlej lekárskej pomoci na Kliniku úrazovej chirurgie UNLP v Košiciach," uviedla Bajerovská.

Podľa našich informácií mal 58-ročný muž zakliesnené nohy na strane spolujazdca a hasiči ho museli z auta vystrihnúť. Predbežná škoda bola vyčíslená na 6000 eur. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Hrozivá dopravná nehoda sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HaZZ)

Ľudia, ktorí ráno išli okolo miesta havárie, na sociálnej sieti uvádzali, že pohľad na vozidlo bol skutočne desivý. Nechcelo sa im veriť, že šofér vôbec prežil.

Hrozivá dopravná nehoda sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HaZZ)

Viac o téme: NehodaAutoElektričkaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu