Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Domček v Chrámci zničili plamene: Odvážna babička ratovala štyri vnúčatá, utrpela ťažké popáleniny

Pri požiari domu v obci Chrámec sa zranili dve osoby. Zobraziť galériu (3)
Pri požiari domu v obci Chrámec sa zranili dve osoby. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

CHRÁMEC - Prišli o strechu nad hlavou. Mali však šťastie, že vôbec prežili. Požiar domu v obci Chrámec, v okrese Rimavská Sobota, narobil poriadne škody. V čase, keď začalo horieť, sa podľa hasičov vnútri nachádzalo až päť ľudí. Babička, a jej štyri vnúčatká. Žena sa okamžite pustila do ich záchrany a napokon sa jej podarilo všetkých dostať von. Sama však skončila v nemocnici.

Po tom, ako hasiči dorazili na miesto požiaru, bola stavba kompletne v plameňoch. Udalosť sa stala krátko pred piatou hodinou ráno. "V čase vypuknutia požiaru sa v dome malo nachádzať 5 osôb, z toho 4 maloleté," informovalo na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru. 

Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa.
Zobraziť galériu (3)
Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa.  (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Z ohnivého pekla vyviazla s najvážnejšími zraneniami dospelá osoba. Po výzve na tiesňovú linku vyslali k zraneným štyri posádky záchranárov. Na mieste ošetrili ženu a štyri deti.

"Dospelá žena utrpela závažné popáleniny na takmer 30 percentách tela a bola prevezená do nemocnice v Rimavskej Sobote," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Detičky transportovali do rovnakej nemocnice. "Vzhľadom k tomu, že ide o maloleté osoby, viac informácií k ich zdravotnému stavu neposkytneme," doplnila A. Krčová.

Rodina v ohrození

Starostka obce Marta Benedeková priblížila, že v dome býva stará mama, na návšteve u nej bola dcéra a vnúčatá. V dome sa teda malo nachádzať až šesť ľudí. "Doslova detičky povyhadzovala von z domu, chvalabohu sa nikomu nič nestalo," povedala o záchrane starostka.

Obec plánuje rodine podať pomocnú ruku. "Zasiahnutú časť treba rozobrať, pokúsime sa pomôcť," uviedla M. Benedeková. Rodina v obci bývala v chudobných pomeroch.

Pri požiari zasahovali hasiči z Rimavskej Soboty a Tornale. Pod kontrolou ho mali už pred 6.30 ráno, neskôr pokračovali v likvidačných prácach. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa.

Viac o téme: Rodinný domPožiarChrámec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu