Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Energetici varujú pred podvodníkom: Od ľudí láka peniaze za faktúry elektriny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA – Energetici opäť varujú pred podvodníkom, ktorý sa snaží od ľudí vylákať peniaze. Ako informovala hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová, neznáma osoba, ktorá sa vydáva za zamestnanca spoločnosti, príde do bytu zákazníka pod zámienkou kontroly faktúr a elektromerov. Po kontrole faktúry zinkasuje 60 eur a ubezpečí zákazníka, že má všetky platby uhradené. Prípady zaznamenali v Trenčíne, nie je však vylúčené, že sa táto osoba presunie aj do iných regiónov.

ZSE upozorňuje zákazníkov, aby v žiadnom prípade na takúto výzvu nereagovali a požadovanú sumu neuhrádzali. Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sa realizujú vo forme faktúr. Zástupcovia spoločnosti ZSE nikdy nevyžadujú úhradu faktúry alebo iné platby v hotovosti. Navyše, takúto kontrolu faktúr spoločnosť nerobí. Najzraniteľnejšou skupinou sú predovšetkým seniori, čo podvodníci využívajú.

„Zákazníkom odporúčame, aby si pred tým, ako poskytnú akékoľvek informácie, overili totožnosť osoby. Zástupca spoločnosti musí byť viditeľne označený preukazom,“ uviedla Dobošová. V prípade, že majú zákazníci pochybnosti o dôveryhodnosti zástupcu spoločnosti ZSE, môžu si jeho meno overiť na Zákazníckej linke 0850 111 555.

Viac o téme: PodvodníkTrenčínZápadoslovenská energetika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu