Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Banskobystrickom kraji úradujú podvodníci: Okrádajú dôchodcov o peniaze, používajú rôzne finty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskobystrickom kraji úradujú podvodníci a od dôchodcov sa pokúšali vylákať peniaze. Niekoľko prípadov v uplynulých dňoch zaevidovali napríklad v Breznianskom okrese. Podvodníci opäť použili starý známy trik.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, seniorom zavolali, predstavili sa ako lekári a nahovorili im, že ich príbuzní mali nehodu a pre zranenia nemôžu telefonovať osobne. Dôchodcovia mali z rôznych dôvodov uhradiť konkrétnu sumu na určený účet v banke. Podvodníci však tentokrát nemali šťastie ani v jednom prípade. Všetci oslovení si informácie najskôr overili u príbuzných.

Podvodníci však používajú aj rôzne iné finty. Cez telefón sa napríklad predstavia ako príbuzný a požiadajú o finančnú pomoc. Po peniaze potom pošlú kamaráta, či sekretárku. Ľudí dokonca oslovujú aj na ulici. Požiadajú o peniaze na zaplatenie operácie pre niekoho blízkeho a ako zálohu ponúkajú peniaze v inej mene.

Podvodníci sa často predstavujú ako pracovníci plynární, elektrární, vodární, či iných spoločností a tvrdia, že prišli vyplatiť preplatok či inkasovať nedoplatok. Do domov prichádzajú aj s ponukami rôzneho tovaru za výhodné ceny. Polícia preto znovu upozorňuje hlavne starších ľudí, aby nikdy do bytov nevpúšťali cudzích ľudí a v žiadnom prípade nedávali peniaze osobám, ktoré nepoznajú. V prípade akýchkoľvek podozrení treba ihneď kontaktovať políciu.

Viac o téme: PodvodníciDôchodcovia Banskobystrický kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu