Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivý pád batoľaťa v Ostrave: FOTO Zmizlo v úzkej plastovej rúre, mala hĺbku štyri metre

Plastová rúra bola podľa hasičov hlboká štyri metre a mala šírku len 40-centimetrov. Zobraziť galériu (3)
Plastová rúra bola podľa hasičov hlboká štyri metre a mala šírku len 40-centimetrov. (Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje)

OSTRAVA – Len 18-mesačné dieťatko malo šťastie v nešťastí. Počas prechádzky s babičkou skončilo v rúre, ktorá mala šírku len 40-centimetrov. Nepríjemná udalosť sa stala v Ostrave v stredu podvečer. Záchranná akcia trvala niekoľko minút, otvor podľa hasičov nebol ničím zakrytý. Dieťa síce skončilo v nemocnici, no nemalo utrpieť žiadne zranenia.

Situácia si vyžiadala zásah dvoch hasičských jednotiek zo staníc Poruba a Zábřeh. Podľa vyjadrenia hasičov bola plastová rúra hlboká štyri metre a veľmi úzka.

Plastová rúra bola podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje)

„Vďaka tomu, že dieťa malo na sebe pevnú jesennú bundu s kapucňou, mohli hasiči použiť na jeho včasné vytiahnutie dlhú tyč, zakončenú háčikom,“ informovalo HZS Moravskosliezskeho kraja.

Desivá udalosť sa stala v stredu podvečer. S dieťaťom sa prechádzala babička. "Dno tvorilo kamenie a hlina a bolo bez vody," uviedli hasiči, pričom ujasnili, že otvor nebol zaistený a nachádzal sa medzi areálom Technickej univerzity Ostrava a Fakultnej nemocnice Ostrava.

Batoľa si síce poplakalo, no komunikovalo. Záchranná akcia trvala niekoľko minút. Dieťa sa podarilo zachrániť bez jediného škrabanca. "Bolo bez viditeľných známok zranení, pre istotu ale odišlo s babičkou sanitkou na kontrolu do nemocnice," dodali hasiči.

Viac o téme: PádBatoľaOstrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu