Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Recidivista zabil invalida (†56), odsúdili ho na štyri roky: Teraz sa verejne vyhrážal sudcom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest štyri roky odňatia slobody nepodmienečne za zločin zabitia potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 42-ročného Rudolfa Kováča z Modrého Kameňa. V minulosti trinásťkrát trestaný recidivista v máji minulého roka zbil 56-ročného invalida Emila tak, že ten neskôr v nemocnici zomrel.

"Raz sa ten trest skončí a potom uvidíte,“ vyhlásil po oznámení verdiktu Kováč. Kováč, prezývaný Slimák, skutok spáchal v byte vo Veľkom Krtíši, v ktorom býval s družkou a Emilom. Ten bol imobilný a odkázaný na lôžko, pretože mal amputovanú jednu nohu. K fyzickému útoku na Emila došlo po tom, ako družka Kováčovi povedala, aké návrhy jej Emil dával. Emil však nezomrel priamo na následky bitky, ale po komplikáciách, ktoré vznikli po Kováčovom fyzickom útoku v kombinácii s chorobami, ktoré Emil už mal.

Išlo o ischemickú chorobu srdca, stukovatenie pečene s cirhózou a celkovú imobilitu. Znalec tiež zistil, že Emil trpel hnisavým zápalom pľúc, kôrnatením vencových tepien ťažkého stupňa, nedokrvením srdca, čiastočným infarktom mozgu a ďalšími ochoreniami, ktoré po bitke privodili smrť.

Na prvostupňovom súde Kováč nevypovedal, na odvolacom konaní tvrdil, že je nevinný. Žiadal oslobodiť, ale krajský súd poukázal na dôkazy z prípravného konania i prvostupňového pojednávania a verdikt o štyroch rokoch väzenia potvrdil. Odvolací senát zamietol nielen odvolanie Kováča, ale i prokurátora. Žalobca totiž požadoval prísnejší trest, najmenej šesť rokov a osem mesiacov. Predseda odvolacieho senátu hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac o téme: VäzbaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu