Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po Slovensku uháňal ako blázon: FOTO Motorkár šokoval policajtov, kuriózna výhovorka

Motocyklista prekročil rýchlosť o 82 kilometrov za hodinu. Zobraziť galériu (3)
Motocyklista prekročil rýchlosť o 82 kilometrov za hodinu. (Zdroj: polícia)

NOVÁKY/PRIEVIDZA - Dopravní policajti pokutovali medzi Novákmi a Prievidzou českého motorkára, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť až o 82 kilometrov za hodinu. Zastavený vodič uviedol bizarný dôvod, prečo sa dopustil dopravného priestupku.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová priblížila, že 42-ročného motorkára Tomáša z českého mesta Kyjov namerali prievidzskí dopravní policajti vo štvrtok 9. augusta krátko pred 14. hodinou na ceste I/9 medzi Novákmi a Prievidzou. Tomáš išiel na cestnom motocykli Honda 1100.

Motocyklistovi namerali na ceste, kde je maximálna povolená rýchlosť 90 kilometrov za hodinu, rýchlosť jazdy 172 kilometrov za hodinu. „Prekročil maximálnu povolenú rýchlosť na uvedenej ceste o 82 kilometrov za hodinu,“ uviedla Antalová.

Motocyklista prekročil rýchlosť o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Vodič bol zastavený a vyzvaný k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla. Policajti ho následne podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. „U 42-ročného vodiča bola dychová skúška negatívna,“ informovala policajná hovorkyňa s tým, že vodič svoju rýchlu jazdu policajtom oddôvodnil argumentom, že si myslel, že je na diaľnici.

Motocyklista prekročil rýchlosť o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Muži zákona vodičovi uložili blokovú pokutu v najvyššej výške akú môže policajt uložiť na mieste. „Vodič za svoju rýchlu jazdu zaplatil 800 eur,“ dodala Antalová.

Viac o téme: PolíciaMotorkárPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu