Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Diana (30) bola v šoku: Na pláži s deťmi zbierali mušle, dovolenku strávila za mrežami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KEY WEST - Turistka, ktorá dovolenkovala na Floride, skončila za mrežami. Na tamojšej pláži totiž zbierala chránené mäkkýše, ktoré chcela vyčistiť a dať svojim priateľom. Nelegálnu činnosť nahlásil polícii anonymný muž. Okrem väzby musí žena zaplatiť aj vysokú pokutu.

Diana Fiscalová-Gonzalezová (30) z Texasu, ktorá dovolenkovala vo floridskom Key West, strávila 15 dní za mrežami. Turistka sa na polícii ospravedlnila a povedala, že schránky mäkkýšov chcela vyčistiť a darovať ich svojim známym. Priznala, že z pláže zobrala celkom 40 veľkých ulitníkov druhu Strombus gigas.

Žena s dieťaťom na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena bola zadržaná strážnikom z vládnej agentúry FWX po tom, čo polícia prijala v piatok 13. júla hlásenie od anonymného muža. Stanica BBC píše, že Diana zbierala chránené mäkkýše spolu s deťmi. Súd rozhodol, že Gonzalezová pôjde do väzby na 15 dní a zaplatí 500-dolárovú pokutu (cca 430 eur).  

BBC ďalej uviedla, že floridská vládna agentúra FWC zozbierané schránky mäkkýšov nafotila a vrátila ich späť do oceánu. Mnoho z nich údajne prežilo.


Prečítajte si tiež: Otrasný prípad matky dvoch detí: FOTO Materským mliekom zabila svoje iba 11-týždňové bábätko


Viac o téme: PokutaVäzenieDovolenkaMäkkýš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu