Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mama dievčatka, ktoré nechala zomrieť v rozpálenom aute v Trstenej, u prokurátora nepochodila

(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

TRSTENÁ - Pred niekoľkými týždňami obletela Slovenskom správa o nesmiernej tragédii. Mama nechala svoje dieťatko v aute a išla do nemocnice v Trestenej na vyšetrenie. Dievčatko v rozhorúčenom aute zahynulo. Obvinenie z prečinu usmrtenia dieťaťa na seba nenechalo dlho čakať. Teraz prokurátor zamietol matkinu sťažnosti proti vznesenému obvineniu.

Okresný prokurátor z Námestova zamietol sťažnosť 30-ročnej mamy z Rabče proti vznesenému obvineniu pre prečin usmrtenia dieťaťa. Vyšetrovanie v tejto veci pokračuje a po jeho skončení rozhodne prokurátor podľa Trestného poriadku.

Ako informoval hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik, okresný prokurátor na základe sťažnosti obvinenej preskúmal uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia a konanie, ktoré jeho vydaniu predchádzalo. Sťažnosť zamietol ako nedôvodnú. „V prípade uznania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Podrobnejšie informácie o priebehu vyšetrovania nie je možné v tomto štádiu trestného konania poskytnúť,“ uviedol.

Takmer trojročné dieťatko umrelo 11. júna na následky prehriatia organizmu po tom, čo ho matka nechala zatvorené vo vozidle pri trstenskej nemocnici, zatiaľ čo išla na vyšetrenie. Po návrate k autu ho ihneď zobrala do nemocnice, lebo nejavilo známky života. Prítomní záchranári začali dieťa okamžite oživovať, no napriek ich úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť. Polícia ešte v ten deň začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Viac o téme: DieťaúmrtieTrstená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu