Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálna vražda krupierky Kataríny (†22): Polícia prezrádza detaily ohavného činu

Polícia ukazuje postup vyšetrovateľov v prípade brutálnej vraždy. Zobraziť galériu (4)
Polícia ukazuje postup vyšetrovateľov v prípade brutálnej vraždy. (Zdroj: FB/Polícia SR)

LUČENEC - Telo len 22-ročnej krupierky Kataríny našli pred 11 rokmi na poľnej ceste v Tomášovciach. Mŕtva žena mala oči previazané čiernou páskou a mala dve bodné rany v oblasti krku. Polícia teraz ukazuje ako prebiehalo vyšetrovanie.

Polícia Slovenskej republiky spustila na svojom Facebooku seriál o starej vražde s cieľom ukážky postupu policajných vyšetrovateľov v reálnom čase. Pilotná časť je o zavraždenej krupierke Kataríne.

"Už z prvotnej obhliadky tela vyplýva, že táto žena bola nie menej ako dvakrát bodnutá do oblasti krku doposiaľ nestotožneným bodným nástrojom a k jej smrť došlo následkom šoku z vykrvácania pri prerezaní veľkých ciev krku. Išlo o zranenie ktoré si nemohla spôsobiť sama a k jej smrti došlo jednoznačne cudzím zavinením a v danom prípade ide s vysokou pravdepodobnosťou o vraždu," píše polícia.

Stopy pneumatík na mieste, na ktorom našli mŕtvu Katarínu
Zobraziť galériu (4)
Stopy pneumatík na mieste, na ktorom našli mŕtvu Katarínu  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Mladá Katarína Števčoková pracovala ako krupierka v jednej z herní v Lučenci. V noci 21. augusta 2007 ju prepadol 40-ročný Róbert Ďurina z Kotmanovej. Ulúpil 230-tisíc korún a Katku uniesol do k lesu medzi Tomášovcami a Haličou. Tam ju surovo podrezal a nechal vykrvácať.

Róbert Ďurina
Zobraziť galériu (4)
Róbert Ďurina

"Je 11:00 a miesto činu a prípad preberá výjazdová skupina Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici a to z dôvodu vecnej príslušnosti. Prípadu sa ujíma pani vyšetrovateľka Marta, ktorú sme vám predstavili pred pár týždňami v seriáli Ženy v polícii. Na miesto činu prichádza súdny lekár – vykonáva obhliadku tela, popisuje zranenia a potvrdzuje príčinu smrti. Z obhliadky miesta činu je zrejmé, že sa zachovali stopy po pneumatikách podozrivého vozidla. Vyšetrovateľka preto žiada o vyslanie expertov z Kriminalistického a expertízneho ústavu – trasológov," ukazuje ďalej polícia postup vyšetrovania.

Katarína Števčoková
Zobraziť galériu (4)
Katarína Števčoková  (Zdroj: archív)

Polícia nakoniec stotožňuje telo mŕtvej ženy. Podarí sa im dolapiť aj vraha, Róberta Ďurinu, ktorý 4-roky po vražde napísal list prokurátorovi, v ktorom označil svoju družku za spolupáchateľku. Okresný súd ju spod obžaloby z návodu na vraždu oslobodil. Uznal ju za vinnú iba zo spolupáchateľstva pri lúpeži a vymeral je za to tri roky podmienečne.

Viac o téme: VraždaKrupierkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu