Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladý pár sa zabával v trenčianskom podniku: Najprv homofóbne narážky, potom bitka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA/TRENČÍN - Mať inú sexuálnu orientáciu sa na Slovensku stále nevypláca. Keď sa v sobotu v noci dvaja 17-roční chlapci, ktorí tvoria pár, zabávali v istom trenčianskom klube, začala ich obťažovať skupina približne desiatich mužov. Prenasledovala ich aj po tom, čo z podniku odišli a stredoškoláci pri potýčke utrpeli zranenia brady a odreniny.

MEDZINÁRODNÁ HANBA Slovák v Dánsku napadol snúbenca ministra: Vraj mu nadával do gejov

"Najskôr začali strkať do priateľa a kričali po nás nechutné homofóbne narážky. Išli sme dnu, pretože tam je SBS. Po chvíli sme dúfali, že už odišli, a tak sme šli preč. Oni si nás však počkali mimo areálu klubu a rozbehli sa po nás. Dostali sme niekoľko rán,“ opísal jeden zo stredoškolákov otrasný incident pre portál aktuality.sk.

Prenasledovanie pokračovalo až na autobusovú stanicu, kde ich útočníci zbili. Našťastie sa objavila taxikárka, ktorá ich zaviezla do susedného mesta. Aj vďaka jej zákroku sa tínedžerom nič horšie nestalo a vyviazli iba s niekoľkými odreninami. Políciu im v tej chvíli vraj nenapadlo zavolať, chceli sa len čo najrýchlejšie dostať domov.

„Nikdy predtým som sa necítil tak bezmocne. Ako isto viete, v Bratislave na smrť dobili Filipínca. Sme slovne, ale aj fyzicky napádaní za také prirodzené veci, ako je chytenie sa za ruku alebo farba pleti. Žijeme v 21. storočí a myslím si, že ak sa chceme niekam posunúť, tak by sa už malo o rasizme a homofóbii písať len v učebniciach dejepisu,“ doplnil napadnutý mladík. Jeho želanie sa však pravdepodobne tak skoro nenaplní.

Viac o téme: HomosexuáliRasizmusHomofóbiaútok Trenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu