Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti vypátrali dlhorukého zlodeja: Juraj (43) sa vlámal kam sa dalo

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickým kriminalistom sa podarilo objasniť sériu krádeží vlámaním.

"Reč je o 41-ročnom Jurajovi z Levického okresu, ktorý sa od júna minulého roku dopustil v Banskobystrickom kraji viacerých krádeží vlámaním. Kradol v okrese Zvolen, Žiar nad Hronom, ale aj v okrese Veľký Krtíš," informovala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Petra Kováčiková.

V súčasnosti čelí obvineniu z viacerých zločinov krádeže, prečinov porušovania domovej slobody, ako aj zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Obvinený bol sudcom Okresného súdu vo Zvolene vzatý do vyšetrovacej väzby.

Ešte vlani v júni v obci Horné Struháre ukradol z chaty riadne zabezpečené zbrane rôzneho kalibru, ako aj náboje. Majiteľovi spôsobil škody vyčíslené na viac 3100 eur. Podľa Kováčikovej sa počas vyšetrovania ukázalo, že obvinený nebol v tomto prípade sám.

"Spolu s ním sa mal skutku dopustiť aj 34-ročný muž zo Stožku (okres Zvolen), ktorý už je v súčasnosti stíhaný aj za inú násilnú a majetkovú trestnú činnosť," dodala Kováčiková s tým, že mu bolo v tomto prípade vznesené obvinenie aj zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a v piatok ho vzal sudca do vyšetrovacej väzby.

Polícia objasnila aj ďalšie prípady, obvinený muž z okresu Levice kradol aj v Krupine, v obci Trnavá Hora a Zvolenská Slatina. Kováčiková ďalej uviedla, že bol umiestnený do cely predbežného zadržania.

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici podal podnet na neho väzobné stíhanie. Ide totiž o muža, ktorý už bol v minulosti súdne trestaný za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť," dodala s tým, že v prípade dokázania viny hrozí obvinenému za takého skutky trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Viac o téme: ZlodejKrádežVlámanieJuraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu