Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrasný prípad vodiča autobusu: Počas práce popíjal vodku, takmer zabil matku s dieťaťom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRNO - Vodič autobusu si pred dvoma rokmi v decembri sadol za volant s 2,3 promile alkoholu v krvi. Zdeněk Riegl na križovatke pri autobusovej stanici v Brne prešiel na červenú a zmietol osobné auto. V ňom sedela matka so 4-ročným dieťaťom.

Riegl si pod značným vplyvom alkoholu sadol za volant autobusu a išiel na svoju prvú zastávku. Červenú však na semafore úplne odignoroval a vošiel do frekventovanej križovatky. Informovali o tom novinky.cz.

"Narazil tam do pravého boku osobného auta a vozidlo pred sebou tlačil niekoľko desiatok metrov. Vodička utrpela ťažké zranenia vrátane niekoľkých zlomenín, dočasne jej ochrnuli horné a jedna dolná končatina, fyzické aj psychické následky si nesie dodnes," prehlásil v obžalobe štátny zástupca.

VIDEO Kuriózna nehoda MHD v Bratislave: Autobus bez vodiča sa rútil ulicou, stal sa zázrak

V aute s matkou sedel aj jej 4-ročný syn, ktorý utrpel pomliaždeniny a komplikovanú zlomeninu ruky. Riegl sa postavil pred brnenský súd, ktorý s ním nemal žiadne zľutovanie. Vodič prišiel, podľa všetkého, opitý už ráno do práce a vozil ľudí na linke z Brna do Kyjeva. Po prestávke si dal ešte vodku a chystal sa na linku, ktorej trasu podľa vlastných slov ani nepoznal.

"Okolnosti činu jasne vylučujú úvahy o inom treste ako o nepodmienečnom. Nešlo o žiadnu nedbalosť, alkohol uňho bol viac ako úmyselný," povedal sudca. Vodič pred súdom plakal a svoj čin oľutoval a rovnako sa aj ospravedlnil. "Som zlomený muž, prišiel som o manželku, rodinu, prácu a vodičský preukaz," povedal pred súdom. Senát bol však nekompromisný a udelil mu trest 2,5 roka nepodmienečne.

Viac o téme: NehodaAutobusOpitý vodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu