Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia žiada svedkov o pomoc: Pomôžte objasniť tragickú nehodu autobusu na R1

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA/BADÍN - Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok 23. apríla krátko po 15:00 na ceste R1 v katastri obce Badín v smere od Banskej Bystrice na Zvolen.

Pri dopravnej nehode sa zrazil diaľkový autobus Mercedes Benz, ktorý viedol 52-ročný vodič z Topoľčian s ťahačom Scania s návesom, ktorý viedol 66-ročný vodič z Poľska. V súvislosti s vyšetrovaním tejto dopravnej nehody polícia žiada vodičov, ktorí v čase dopravnej nehody prechádzali rýchlostnou cestou R1 a priebeh nehody majú zaznamenaný na autokamere, aby tento záznam poskytli polícii. Svedkovia sa môžu s akýmikoľvek informáciami, ktoré pomôžu nehodu objasniť, ozvať telefonicky na 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare PZ. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová

Polícia žiada svedkov o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vodič autobusu z doposiaľ nezistených príčin narazil do jazdnej súpravy, ktorá pre krátkodobú poruchu stála na pravej krajnici a v momente, keď sa po odstránení poruchy rozbiehala, došlo k zrážke. Pri dopravnej nehode prišli o život dve osoby sediace v autobuse, 44-ročný muž z Bratislavy a 29-ročná žena z Rakytoviec. Štyri ženy utrpeli ťažké zranenia, sedem osôb sa zranilo ľahko. Požitie alkoholu u vodičov vylúčila dychová skúška.

Polícia žiada svedkov o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia a do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru súdneho lekárstva a cestnej dopravy.

Viac o téme: NehodaAutobusNákladiakBanská BystricaR1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu